ESO Hizmet Binası’nda yapılan fuarın açılışına AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Çabuk, ESO Meclis Başkanı Süha Özbay, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESO Yönetim Kurulu Üyeleri, ESO Üyesi sanayiciler ile KOSGEB, Sanayi-Teknoloji İl Müdürlüğü, İŞKUR, BEBKA, Hava İkmal Bakım Merkezi, TSE, Arinkom, Ettom,  gibi kurumların müdürleri katıldı. Açılıştan sonra fuara katılanlar stantları tek tek gezerek firmaların üretimleri ve kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Fuarın açılında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, "Burada hepimiz sanayiciyiz ve yan komşumuz ne iş yapıyor çoğu zaman bilmiyoruz. Bu anlamda bir çalışma yapalım, bir fuar düzenleyelim, birbirimiz ile tanışalım dedik” dedi.

 

SANAYİCİNİN HİZMETİNDEYİZ

 

Fuarın açılışında konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ise, "Fuarlarla sanayicinin komşusu olduğu komitedeki sanayicilerin birbirini tanıması amaçlanıyor. Sanayicilerin birbirini tanımadan ticaret ve alışveriş yapması zor bir iş haline geliyor. Sanayici gündüz geliyor demir kapıların arkasına girip akşam çıkıyor. Ne komite ile irtibatı ne de komşuları ile irtibatı var. Bunu düzeltmek adına Sanayi Odamız çok güzel bir fikir düşünmüş. Bu anlamda kendisine yardımda bulunan diğer kurumlarımıza da teşekkür ederim. Bizim amacımız sizin işlerinizi, ticaretlerinizi, sanayinizi, üretiminizi güçlendirmek. İnşallah bu çalışmaları daha da artıracağız. Tüm dünya ile entegre olacağız. Sayın Başkan bu bağlama yönelik fikirlerini de aktardı, bu çalışmaları da yapacağız. Ancak önce kendi çevremizi, kendi şehrimizi, ülkemizi sonra dünyayı tanıyabiliriz. Çok çalışıp çok üreteceğiz. Yolunuz açık olsun. Tüm kurum müdürlerimiz ile sanayicilerin emri, hizmetindeyiz" dedi.

 

HER HAFTA BİR FUAR

 

Fuarların geleneksel hale getirileceğini açılıştaki konuşmasında aktaran ESO Başkanı Kesikbaş, “Fuar ile amacımız birbirimizi tanımaya, anlamaya, işlerimizi geliştirmeye yönelik olacak. Her hafta bir meslek komitemiz fuarda buluşacak” dedi  ESO Başkanı, bir çağrıda da bulunarak şunları söyledi;“Buradan herkese sesleniyorum; Gelin görün ne iş yaptığımızı öğrenin. Birbirimiz ile daha fazla ticaret, alışveriş yapıyor olmamız gerekiyor. Bu anlamda fuarlar Aralık ayına kadar devam edecek. Yerli malı ile ithal mallara yönelik bir fuarımız daha olacak. Yurt dışı mallarını burada sergileyip benzerlerini yapabilecek firmaları çağıracağız. İstiyoruz ki paramız yurt içinde kalsın. Bu anlamda çalışmalar yapacağız.”

 

YERLİ ÜRETİME DESTEK

 

Meslek komiteleri fuarlarının yanı sıra ithalatın önünü kesmek içinde bir dizi çalışma yapacaklarını aktaran ESO Başkanı,  “İthal malların yerli olarak üretimi içinde fuar yapılacağız. Yurt dışı mallarını burada sergileyip benzerlerini yapabilecek firmaları çağıracağız. İstiyoruz ki paramız yurt içinde kalsın” diye konuştu.  KOSGEB, Sanayi-Teknoloji İl Müdürlüğü, İŞKUR, BEBKA, Hava İkmal Bakım Merkezi, TSE, Arinkom, Ettom gibi birçok kurumla çalışmalar içerisinde olduklarına değinen ESO Başkanı, “Bu iletişimi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Amaç birbirimizi daha fazla tanıyalım, iletişimimiz güçlü olsun, işimiz verimli olsun. Yakın zamanda, İSO'ya gittik ve burada Eskişehir sanayicilerine yeni işler çıkarabiliriz diyerek İstanbul'da bizim sanayi kuruluşlarımız için Eskişehirli firmalar ile İstanbullu sanayicileri bir araya getireceğiz. Bunu bütün sanayi odaları ile yapacağız. Yunus Emre'nin de dediği gibi 'Gelin tanış olalım işi kolaylaştıralım'. Tanış olmadan bu işler olmuyor. Bu arada Mamatoğlu Serdar Yalçın çocuk esirgeme kurumu fikri ile bize geldi. Bizde bu projeye destek verdik. Fikir babası Serdar Bey idi. Buradan onu tebrik ediyorum. Bütün sanayicilere bunları tavsiye ediyorum. Herkesten güzel fikirler bekliyoruz" dedi.