16 Temmuz tarihinde kurulan ve ilk toplantısını 25 Temmuz'da yapan Konsey'in ikinci toplantısına konuk olarak Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Ak Parti İl başkanı Zihni Çalışkan katıldı. Yapılan toplantıda Milletvekili Günay son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri konsey üyelerine yaptığı sunumla derinlemesine anlattı. Günay yaptığı sunumda “Son dönemlerde meydana gelen ekonomik gelişmeler halkımızın tüm kesiminin moralini bozduğu gibi sanayicilerimizi de olumsuz etkilemiştir. Meydana gelen Kur Krizi veya bir başka deyimle Kur Atağı olarak adlandıracağımız ABD kaynaklı bu girişimler karşı hükümetimiz tüm önlemleri almış ve gerekli aksiyonlarla gerekli cevabı vermiştir. Bu krizi hızlı atlatmamızı sağlayacak en büyük faktör üretmekten, daha çok üretmekten geçiyor. Tabii ki bu görev de siz sanayicilerimize düşmektedir” dedi.

 

EKONOMİK DALGALANMALAR

 

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise yaşanan kur atağı ile ilgili “Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay‘ın yapmış olduğu sunumla beraber yaşanan ekonomik dalgalanmanın nedenlerini çok net anladık, dış mihraklara karşı biz sanayicilerin üretmekten başka bir yolu yok, kurun hangi seviyede olduğunu düşünmeden devamlı çalışıp üreteceğiz, ülkemiz bir çok krizi atlattı bu da gelip geçici. İthalatı azaltmamız ve dışa bağımlılığımızı minimize ederek, ithalattan kaynaklı kısır döngüden çıkmamız gereklidir. Bu kur atağına karşı üreterek darbe vuracağız" açıklamasında bulundu. Başkan Küpeli ayrıca, Eskişehir Sanayi Konseyinin yapısına ve kuruluşuna dair açıklamalarda da bulundu: “Eskişehir Sanayi Konseyi, bilimin öncülüğünde sanayiye yönelik eğitimin, sanayinin geliştirilmesi, sanayicinin hak ve hukukunun korunması, dayanışma, sosyal yardımlaşma ve duyarlılık ile bölgenin vizyonunun ve de Eskişehir Sanayi Lobisinin oluşmasını sağlarken, 2023 hedeflerine ulaşmak için stratejiler geliştirmek amacıyla gönüllü sanayicilerimizce Organize Sanayi Bölgemizin önderliğinde kurulmuştur.

Konsey bir ilk niteliğindedir ve yapmış olduğumuz her proje gibi bu da başarılı olacaktır. Konsey Başkanı Sinan Musubeyli de, "Konsey'in ikinci toplantısı çok verimli geçti. Emine hocamız, Eskişehirli sanayicinin içini rahatlatmıştır. Yaşanan olayların bizleri endişelendirmemesi bilakis daha da hırslandırıp daha çok çalışmamızı sağlayacağı aşikardır. Konuyu en açık ve net haliyle Emine hocamızdan dinlememizin bu anlamda da faydası oldu" dedi.