Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Enerji Üretim Alanı’nda kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla; Eskişehir İli, Alpu İlçesi sınırlarında bulunan ve Elektrik Üretim A.Ş.ye ait olan ruhsat sahası içerisindeki Kömür Rezerv Alanı’nın 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunun 18. maddesinin 5. fıkrası çerçevesinde “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla ihale edileceği 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren yayımlanan ilanlarla duyurulmuştur. Bahse konu ilanda belirtilen ön yeterlilik ve son teklif verme tarih ve saati 17 Ekim 2018 günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır” denildi.

 

İHALE İPTAL EDİLDİ.

 

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, termik santral ihalesinin 17 Ekim 2018’e ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Aykanat, sürecin derhal sonlandırılmasını ve projenin iptal edilmesini istedi.

İhalenin daha önce 2 kez ertelendiğini hatırlatan Aykanat, bugün yapılacak olan ihalenin de 17 Ekim 2018 tarihine ertelendiğini duyurdu. Seçimlerden istediği sonucu alan siyasal iktidarın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100 günlük eylem planı içine Alpu Termik Santral ihalesini koyduğunu vurgulayan Aykanat,‘‘ Halkın yaşam alanlarını tehdit eden, insan yaşamını ve doğayı merkezine almayan, sermeya gruplarının taleplerine göre şekillendirilmiş tüm proje ve uygulamaların karşısındayız. Alpu Termik Santral projesinde de ihaleyi alacak firmanın işlerinin, ihaleyi almaktan çok daha zor olacağını, yani sahaya kazma vurduğu anda karşısında konuya duyarlı tüm Eskişehir halkını ve bizleri göreceğini bilmesini istiyoruz. Gelin vazgeçin yapmayın, biz zaten yaptırmayacağız’’ ifadelerini kullandı.