Anatolia Turizm Akademisi tarafından bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın teması belli oldu. ER Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Seyahat Anıları” olarak belirlendi.

 

GENÇLERİN KATILIMINA AÇIK

 

Dünyanın ve ülkemizin önde gelen ve kabul gören karikatür yarışmalarından Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması“Gençler” ve “Yetişkinler” olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Gençler kategorisi 16 ve daha alt yaşlardaki karikatür sanatçılarına açık iken, yetişkinler kategorisi ise 17 ve daha yukarı yaşlardaki karikatür sanatçılarının katılımına açık.

Yetişkinler kategorisinde toplam yedi ödül verilirken, gençler kategorisinde birincilik ve iki de mansiyon ödülü her yıl sahiplerini buluyor. Yetişkinler kategorisinde birincilik ödülüne 3000 ABD doları ve Prof. Atila Özer Özel Ödülü’nü kazananlara ise 1500 ABD doları para ödülü verilirken, diğer dallarda ödül kazananlara tatil ödülü veriliyor. Gençler kategorisinde ise birincilik ödülüne 1500 ABD doları para ödülü veriliyor.

 

PROF. ATİLA ÖZER ÖZEL ÖDÜLÜ

 

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcıları arasında yer alan Prof. Atila Özer adına da bir özel ödül verilerek, uzun yıllar Anadolu Üniversitesi’nde görev yapan, başta Açık Öğretim kitapları ve yayınları olmak üzere Üniversitenin çalışmalarına kaydadeğer katkılarda bulunan ve Anadolu Üniversitesi bünyesinde Eğitim Karikatürleri Müzesi kuran Prof. Atila Özer adına 2012 yılından bu yana Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması kapsamında özel ödül veriliyor.