Odunpazarı Belediyesi’nin ‘Şehrin Ateşi’ sloganı ile düzenlediği Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılan birbirinden eşsiz sanat eserleri, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenmeye başlandı. Sergi açılışını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çalıştaya katılan bilim insanları ve sanatçılar birlikte yaptı. Eskişehirli sanatseverlerin de katıldığı sergi açılışında, Başkan Kurt bilim insanları ve sanatçılara katılım sertifikalarını takdim etti.

 

“BİR YILDA 4 BÜYÜK FESTİVAL”

 

Sergi açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 4’üncüsünü düzenledikleri seramik pişirim teknikleri ile ilgili çalıştayın sona erdiğini ifade etti. Sanatçılar tarafın yapılan eserlerin gerçekleştirilen sergide izlenebileceğini belirten Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi, kültür ve sanat alanından iddialı bir noktaya geldi. Bu iddiasını da sürdüreceğini buradan bir kez daha duyurmak istiyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda, kültür ve sanat alanında çok daha farklı işler gerçekleştiririz. Bu yıl festivallerimize bir de lüle

taşını ekleyeceğiz. Bir yıl içinde periyodik aralıklarla 4 ayrı büyük festival gerçekleştireceğiz” dedi 

 

“DÜNYADA SAYILI ŞEHİRLERDEN” 

 

Sergi açılışında konuşan bir diğer isim de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Odunpazarı Belediyesi’nin sanat festivallerini geleneksel hale getirdiğini söyleyen Büyükerşen, Eskişehir’in pişmiş toprak ve seramik bakımından dünyada sayılı şehirlerden biri haline geleceğini vurguladı. Büyükerşen, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Odunpazarı Belediyesi’nin geleneksel sanat festivalleri tabiri caizse takvime ve yerine oturmuş bulunuyor. Bu büyük bir mutluluk, umarım bizlerden sonra da devam eder. Çünkü bir yandan seramik, bir yandan ahşap işleri, bir yandan cam sanatları ile Odunpazarı aldı başını gidiyor. Her şeyde odun var. Seramikte pişirmek için odun lazım, cam sanatlarında camı eritmek için odun lazım ve Eskişehir’de gelişmeye engel olan konularda kültür ve sanat ateşini yakmak için gene odun lazım. Tepebaşı Belediyesi de pişmiş toprak festivali yapıyor. Sanırım, Eskişehir pişmiş toprak ve seramik bakımından dünyada sayılı şehirlerden biri haline gelecek. Çalıştay alanını gezerken minicik çocukların turnetlerin başında çamurlardan vazo çekmeye başladığını gördüm. Ayrıca Sorkunlu çömlekçileri gördüm. Ekonomiye,  sanata büyük katkı. Yeni yeni doğaçlama sanatçıların yetişeceği bir şehir haline geliyoruz. Bu da beni son derece mutlu ediyor. Başta Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanları olmak üzere, onların sanatla uğraşan daire müdürlerini yürekten kutluyorum. Toprak anadan yalnız bizi doyuracak bitkiler çıkmıyor. Bizi doyuracak bitkilerin saklanacağı ve içinde pişirileceği kaplar da çıkıyor. Sadece bunlar mı hayır, evlerimizi süsleyecek güzellikler de toprak anadan. Toprak ananın kıymetini bilelim.” Konuşmaların ardından sergi açılışına geçildi. Başkan Büyükerşen, Başkan Kurt ile bilim insanları ve sanatçılar açılış kurdelesini birlikte kesti. Sergi 12 Eylül 2018 Çarşamba Gününe kadar Çağdaş Sanatlar Galerisi’ni ziyaret edebilirler.