2018 Yunus Nadi Ödülleri’nde Edebiyat Ana Dalı’nda “Öykü”, “Roman” ve “Şiir”; Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda ise “Sosyal Bilimler ve Araştırma” ödülleri dağıtıldı. Ödül töreni 7 Ağustos’ta Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Seçici Kurulu’nda Hikmet Altınkaynak, Metin Celâl, Nursel Duruel, Seval Şahin ve Sezer Ateş Ayvaz’ın bulunduğu Öykü Ödülü’nün sahibi “Öteki Düşler” adlı kitabıyla Yiğit Bener oldu. Yunus Nadi Roman Ödülü’nü ise “Göl Yazı” adlı eseriyle Enis Batur kazandı. 2018 Yunus Nadi Şiir Ödülü Seçici Kurulu, oybirliğiyle ödülün Küçük İskender’in “Ölen Sevgilimin Şiir Defteri” ile Yücel Kayıran’ın “Efsus’a Yolculuk” kitapları arasında paylaştırılmasına karar verdi.

 

SOSYAL BİLİMLER VE ARAŞTIRMA KÜÇÜKCAN’IN

 

Yunus Nadi Ödülleri Sosyal Bilimler Araştırma Seçici Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Prof. Dr. Emre Kongar, Erdal Atabek, Prof. Dr. Erinç Yeldan, Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi ve Prof. Dr. Rona Aybay, Sosyal Bilimler ve Araştırma ödülüne, İlyas Küçükcan’ın “Öncesi ve Sonrasıyla Çifteler Köy Enstitüsü” adlı kitabını uygun gördü. Ödülün gerekçesi ise “Türk düşünce hayatına katkısını kaotik bir ortama sürüklenen eğitim sisteminin geçmişten geleceğe uzanan yapısını, eğitim modeline kazandırdığı vurguyu dikkate alarak ödüllendirmeyi oyçokluğu ile uygun bulmuştur” şeklinde açıklandı.