Düzenlenen toplantı da konuşan Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Aladağ, 17 Temmuz günü Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın hasta yakını tarafından başına sert bir cisimle vurularak darp edildiğine dikkat çekti. Türk Tabipler Birliği’nin defalarca dile getirdiği sağlıkta şiddeti önleme yasasının bir an önce çıkarılmasını ve şiddet uygulayanlara hapis cezasının yasalaşmasını talep ettiklerini vurgulayan Aladağ,‘‘ Bu da Türk Ceza kanuna ek madde konulmasını gerektiriyor. Bu madde ile sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline karşı sağlık hizmetinden kaynaklanan nedenlerle cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişi iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır, bu fiiller sonucu sağlık hizmeti kesintiye uğramış ise ceza yarı oranda artar düzenlemesi yapılmalıdır. Yaşanan bu olayın son olmasını dilerken, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, sağlık çalışanlarının şiddet görmesine sessiz kalınmaması için kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz’‘ diye konuştu.

‘ŞİDDET SÜRATLE ÖNLENMELİ’

Açıklamaya destek veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da,‘‘ Bu demeci; belediye başkanı olarak değil, Diş Hekimi Ahmet Ataç olarak veriyorum. Sağlık sektöründe çalışanlara çok ciddi saldırılar ve ölümler var. Bunların devam etmesi gerçekten sıkıntılı. Sağlıkta dönüşüm dedikleri yöntemle hasta ile hekimi birbirlerine düşman ettiler. Bunun süratle önlenmesi çok önemlidir.  Sayın başkanımızın söylediği gibi bu yasanın muhakkak çıkarılması lazım. Bu konuda iktidarın bir an önce bu olayları bitirmesini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘CAYDIRICI ÖNLEM ALINMALI’

Öte yandan Özel Ümit Hastanesi yönetimi ve personeli de yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Özel Ümit Batıkent ve Vişnelik Hastanesinde bir araya gelen sağlık çalışanları, Şanlıurfa'da gerçekleşen çirkin saldırı sonrasında ortak bir açıklama gerçekleştirerek bu tür olayların son bulmasını istedi. Ortak bir açıklama yayınlayan Özel Ümit Batıkent Hastanesinde Başhekim Dr. Selim Murat Ürer ve Vişnelik Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Cüneyt Kemal Aksay, şiddetin hiçbirinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Caydırıcı önlemlerin bir an önce alınmasının istendiği açıklamada, "Sağlık kuruluşlarında meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için caydırıcı ve önleyici gerçekçi önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanına uygulanan şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz, şiddet kabul edilemez. Bir daha bu tür elim olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz" denildi.