Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın desteğiyle Eskişehir Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, küresel gelişmelerin yanı sıra dünya ve Türkiye’deki ekonomik görünüm değerlendirildi.

Euler Hermes Türkiye CEO’su Özlem Özüner toplantıda, dünya çapında gelişmeler ve Türkiye’deki makroekonomik görünümü değerlendirerek 2017 yılının küresel ticaret açısından zorlu bir yıl olduğunu vurguladı ve 2018 yılı için beklentilerini açıkladı. Özüner, “Dünya geneline baktığımızda ABD, Çin ve AB arasında artan korumacılık önlemleri, Orta Doğu’da devam eden belirsizlik, emtia fiyatlarında dalgalanma, yükselen petrol fiyatları, gelişmekte olan ülkelerde finansmana erişim olanaklarının daralması gibi olumsuzluklara rağmen 2018 yılında dünya GSMH büyümesinin yüzde 3,3 seviyesinde olmasını bekliyoruz. Türkiye için büyüme öngörümüz ise yüzde 4,6” dedi.

 

 

“ESKİŞEHİR’DE 210 MİLYONLUK TEMİNAT DESTEĞİ”

 

Özüner, “Euler Hermes tarafından Eskişehir’deki şirketler üzerinde taşınan toplam teminat yaklaşık 210 milyon TL civarında ve gıda, inşaat, lojistik özellikle havacılık yedek parça sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler bu teminatın yüzde 50’den fazlasını oluşturuyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“ Eskişehir’den en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında ise ABD, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika ve Romanya geliyor. Euler Hermes 5 kıtada, 50’den fazla ülkede yerel ofisleri olan bir kuruluş. Bu ülkelerdeki alıcıları yakından takip ederek ihracat yapan müşterilerimize tam destek sağlayabiliyoruz.”