Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen konu ile ilgiliı olarak,

"Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Eskişehir 'de bir an önce güç birliği oluşturalım çağrısı yapmış ama o iş olmaz. Yıllardan beri söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. O iş olmaz. Bir kere sistem bozuk. Bak yine ne oldu. İbra ettiler kendilerini. Gelen yönetici kulüpten şu kadar alacağım var deyip alacağını alıp, çekip gidiyor. Hemen hemen hepsi bunu uyguluyor. Dernek statüsü ile futbol yönetilemez. Rakipleriniz dernek değil ki. Ligde kafa tuttuğunuz rakipleriniz milyon dolarlık A.Ş. takımları. Siz dernek statüsü ile mücadele etmeye çalışıyorsunuz” dedi.
Aşkla meşkle bu işler yürümüyor
Büyükerşen, ” Halil Ünal, Yılmaz Büyükerşen hissedar olursa Eskişehirspor'u hemen Anonim Şirket yapalım demiş . Ben hissedar olamam. Hissedar olsam paramı başka yere yatırırım. Gider altın falan alırım. Her sezon aynı hikaye. Taraftarı her yıl şampiyon biz olacağız diye avutuyorlar. Aşkla meşkle bu işler yürümüyor. Futbol sektörü çok büyüdü. Çok büyük paralar dönüyor. Futbol çok büyük bir ticaret sektörü haline dönüştü. Futbolcular Nobel almış bilim adamlarından daha çok kazanıyor” şeklinde konuştu.

 

Gelsinler bana anlatsınlar
Başkan Büyükerşen, “Bana Halil Ünal da dahil olmak üzere herkes, Belediyelerin bir yolunu bulup para yardımı yapması gerektiğini söylüyorlar.  Kanunları çiğnemeden nasıl yardım yapacaksak gelsinler bana bir anlatsınlar. Resmen bana üç kağıtçılık yapın diyorlar. On kere söyledim. Yine söylüyorum. Belediyelerin para yardımı yapması kanunen yasaktır. Eskişehirspor’a gelir getirecek araziler bulup, imar değişikliği istesinler biz de meclisten geçiririz. Bizim elimizden gelen budur" dedi.