Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala giyim mağazalarında da satışların artmasına yönelik beklentiler arttı. Bayram alışverişi hakkında görüşlerini aktaran Eskişehirli esnaflar, bu dönemde de satışların gerçekleştiğini ancak eski bayramlardaki yoğunluğun olmadığını dile getirdiler. Esnaflar, buna ek olarak arife günü ciddi bir hareketliliğin yaşanabileceğini de sözlerine eklediler.

 

"İŞLER BİRAZ YAVAŞ"

Ayakkabı mağazası işleten Erol Gül, satışların eski bayramlara kıyasla düşük olduğunu aktararak, "Eski bayramlara göre çok ilgi yok ama yine de çok şükür. Biz 33 yıllık esnafız. Şükür ediyoruz. Ama işler biraz yavaş tabii. Eski bayramlara göre biraz daha yavaş. Alışveriş biraz tabii düştü. Her an, her zaman alışveriş yapma imkanı olduğu için. Bir de gezerken bile alma imkanı var artık insanların. Bayramda az da olsa iş oluyor. Biz bayramın ikinci ve üçüncü günleri açıyoruz. Öğlenden sonra açıyoruz. İş oluyor genelde, turistler geldiği için onlara satış yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"ESKİ BAYRAMLAR YOK"

Eskişehir'de bir giyim mağazasını işleten Rahim Taşkın da siparişle ürün sattıklarını belirterek, "Bizim işlerimiz iyi, siparişle çalıştığımız için insanlar hazır bulamadığı için bize geliyorlar. Biz işimizden memnunuz. Ama eski bayramlar yok. Eskiden bayramlar daha hareketli oluyordu. Yani eski hareketlilik yok tabii ki" dedi.