Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, bir dizi temasta bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Büyükelçi Miyajima, temaslarına Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’i ziyaret ederek başladı. Eskişehir Ticaret Odası Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette ETO Başkanı Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ile ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı üyeleri hazır bulundu.

ESKİŞEHİR’İ ANLATTI

Eskişehir ekonomisi hakkında Büyükelçi Miyajima’ya bilgi veren Başkan Güler, Eskişehir’in son derece önemli bir üretim kenti olduğunu kaydetti. Havacılık, raylı sistemler, seramik, gıda ve hazır giyim başta olmak üzere son derece önemli sektörlere ev sahipliği yapan Eskişehir’in, aynı zamanda sahip olduğu öğrenim altyapısıyla insan kaynağı konusunda da seçkin bir noktada bulunduğunu belirtti. Japonya’yla işbirliği konusunda yeterli seviyenin yakalanamadığını belirten Güler, Murat Mercan’ın Tokyo Büyükelçisi olarak desteğini edindiklerini, Miyajima’dan da bu anlamda destek beklediklerini ifade etti.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Dokuz ay önce göreve başladığını belirten Büyükelçi Miyajima, Eskişehir’i ilk kez ziyaret etme fırsatı yakaladığını belirtti. Başkan Güler ve Yönetim Kuruluna gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür eden Büyükelçi, Japonya’nın Türkiye’de önemli yatırımları bulunduğunu ve şu an 250’den fazla Japon firmanın Türkiye’de faaliyet gösterdiğini belirtti. Bu anlamda havacılık başta olmak üzere her konuda işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Büyükelçi Miyajima, Güler ve heyetiyle somut işbirliği alanlarını istişare etti.