‘TERMİK SANTRAL YAPTIRMAYACAĞIM’

Eskişehir’de on binlere seslenen İnce, Eskişehirlilerin büyük tepki gösterdiği ve kurulmasını istemediği kömürlü termik santrali gündemine aldı. İnce,‘‘ Türkiye’nin en verimli ovalarından Alpu Ovası’na termik santral yapacaklarmış. Ben gelince onu yaptırmayacağım’’ dedi. Üniversitelerin bölünmesine de tepki gösteren İnce,‘‘ Size söz veriyorum bölünen Anadolu Üniversitesi’ni birleştireceğim’’ dedi. TÜLOMSAŞ’a da konuşmasında yer veren İnce,‘‘ Hızlı tren için kendilerini kutluyorum. Ben daha fazlasını yapacağım. Ama sen hızlı trenleri TÜLOMSAŞ'dan mı yoksa İspanya'dan mı alıyorsun?’’ diye konuştu. Eskişehir Havaalanı’nda seferli uçakların olmamasına da tepki gösteren İnce,‘‘ Biz az önce Eskişehir Havaalanı'na indik ama tarifeli uçak seferi yok. Biz gelince söz bunu yapacağız" diye konuştu. Eskişehir sanayisine de değinen İnce,‘‘ Eskişehir’de bu kadar sanayi var. Yanı başımızda Gemlik’te  liman var. Tren yoluyla limana bağlamamız lazım Eskişehir’i’’dedi.  Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de öven İnce,‘‘ Nasıl Sayın Büyükerşen Eskişehir’i Türkiye’nin gözbebeği yaptıysa, Muharrem İnce de Türkiye’yi dünyanın göz bebeği yapacak’’ ifadelerini kullandı.

‘NİYE 2. TURA BIRAKALIM’

Son günlerde Türkiye gündeminde bulunan apolet konusuna değinen Cumhurbaşkanı adayı İnce, "Ben bu kadar miting gördüm, emin olun böylesini görmedim. Böyle bir şey yok. 4 Mayıs'ta yola çıktık. 5 Mayıs'ta mitinglere başladık. Başlarken yalan yok, 'İlk turda yüzde 30'u aşalım sonrasına bakarız' dedim. Ama şimdi bakıyorum da niye 2. tura bırakalım? Erdoğan beni bırakmıyor. Bugün sizi çok güldüreceğim. Bir isteğim var, yoksa güldürmem. Yuh çekmeyin güldüreyim. Ben ana tarafından Rizeliyim, baba tarafından Selanikliyim. Geçen benim hemşehrim bir iftar düzenliyor. İftarda bir general var. İftarda Türk Ordusunu övmüyor, bayrak, millet demiyor ve beni eleştiriyor. General de alkışlıyor. Dedim ki, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20. maddesi diyor ki, 'Silahlı kuvvetlerin personeli siyasete karışamaz.' Bende 'Senin apoletlerini sökeceğim' dedim. Ne dediysem arkasındayım. Sonra, apoletleri Apo'ya mı takacaksın? dediler. Ben Apo'yu tanımam ama Balyoz'da sökülen apoletleri sen FETÖ'ye mi taktın?" dedi.

"ÇIKMAZSAN NAMERTSİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyon programına davet eden İnce, "Bugün Muğla'da bir yerde konuşuyor. Fizik öğretmeni ama okuması yok demiş. Ya benim kapı gibi diplomam var, sen göstersene diplomayı. Bakın diplomasının olmaması ayıp değil. Ayıp olan, diploma olmadan var demek. Şimdi bir yandaş yazar dedi ki, 'Onun diplomasını FETÖ'cüler çaldı' dedi. FETÖ'cüler açıklama yaptı, 'Çalacaktık gittik ama bulamadık' dediler. Acaba Erdoğan'ın diploması yok da, cesareti var mı? Mesela bana ekonomi dersi vereceğini söylüyor. Sevgili hemşehrim, istediğin kanalda istediğin konu için gel karşıma çık. Çıkmazsan namertsin" şeklinde konuştu.