Vali Özdemir Çakacak, TÜLOMSAŞ koleksiyonunda bulunan eserlerin sergilendiği alanı gezerek, Genel Müdür Hayri Avcı’dan bilgi aldı.

 Gerek TÜLOMSAŞ’ın tanıtılması, gerek geçmişi ve günümüzü anlatan malzemelerle demiryolu kenti olarak anılan Eskişehir’de demiryollarının gelecek kuşaklarca benimsenmesi ve sevilmesini sağlamak için böyle bir sergiyi tasarladıklarını anlatan Müdür Avcı, “ Açık ve kapalı olmak üzere iki bölümden oluşan alanda TÜLOMSAŞ ve Demiryolu tarihini yansıtan çeşitli objeler yer almaktadır. Türkiye’nin ilk yerli aracı olma özelliğini taşıyan ve 1961 yılında TÜLOMSAŞ tesislerinde Türk mühendis ve işçileri tarafından üretilen Devrim Otomobili, 2200 tipi Buharlı Lokomotif, 24000 tipi Lokomotife ait makinist kabini ve daha fazlası müze koleksiyonunun parçası olarak TÜLOMSAŞ yerleşkesinde sergilenmektedir.” dedi.

Sergilen parçaları tek tek inceleyen Vali Çakacak, 1961 yılında TÜLOMSAŞ tesislerinde Türk mühendis ve işçileri tarafından üretilen Devrim otomobili ile hatıra fotoğrafı çektirdi.