Yedi ülkenin katıldığı festival, Şehir Tiyatroları’nın tüm sahnelerinde ve açık alanlarda tiyatro oyunları, dans gösterileri, müzik etkinlikleri ve atölyeler ile renklenecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde, 13 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, dünyanın farklı ülkelerinden çocuk ve gençlik tiyatrosu örneklerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Festivalin bu yılki programı, her yıl olduğu gibi oldukça zengin. Festivalin 13. Yılında ülke dışından konuk olarak katılan, İtalya’danKatastrofaClowntopluluğu "Balonlar" ve ""Facia Oyun" adlı sokak gösterilerini, İspanya’danAyeklauwnCompany, "Ayekantun" adlı oyununu,Fransa’danCompagnie V.O topluluğu, "Keith’in çizimlerindeki Dans" adlı oyununu, Bulgaristan’danTrio Tiyatrosu "Sihirden Öte" adlı kukla gösterisini, Yunanistan’dan TaPanta Fi Kukla Topluluğu "Eşek ile Martı" adlı oyununu, Danimarka’danBatida topluluğu"Uvertür" ve "İki Kişilik Solo" adlı sokak gösterilerini Eskişehirli minikler için sahneleyecekler.

 

SAHNELENECEK OYUNLAR

 

Bakırköy Belediye Tiyatrosu "Otobüs Durağında Üç Bencil" adlı oyununu, Ankara Devlet Tiyatrosu-"Âlice Harikalar Diyarında" adlı prodüksiyonunu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu "Moliere Efendi" adlı gençlik oyununu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ise "Beyaz Tay" adlı oyununu sahneleyecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları,"Mevsimler" adlı sevilen çocuk oyununun yanı sıra, EBBŞT Gençlik Sahnesi " Sen de Gitme Triyandafilis" adlı gençlik oyununu izleyici ile buluşturacak.

 

13. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 26 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’de, Adalar Mevki’nde başlayacak. Yedi gün boyunca şehir tiyatrolarının tüm sahnelerinde ve açık alanlarda tiyatro oyunları, dans gösterileri, müzik etkinlikleri ve atölyeler ile devam edecek olan festival 1 Haziran Cuma günü sona erecek.