Çok sayıda sanayicinin ve firma yöneticilerinin katıldığı iftara ayrıca Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, il yöneticileri Oda Başkanları siyasi Partilerin il ve İlçe yönetimleri katıldı.

İftar öncesi konuşma yapan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “İslam dünyasının en yararlı kurumlarından biri oruçtur. Oruç, bedenin hem fiziksel, hem ruhsal dinlenişidir. Dokuları temizler, birikmiş toksinleri, zehirleri atar. Müslümanlar böylece her yıl bir ay bedenlerini dinlendirir. Oruç tutmanın sağlımıza ne kadar faydalı olduğunu iyi biliyoruz. Tıpkı namaz kılmak gibi, oruç tutmak da ibadet ederken, bize emanet edilen bedenimize iyi bakmamızı sağlar. Dinimizin güzellikleri sadece biraz önce saydıklarımla sınırlı değil, hepiniz biliyorsunuz. Dinimizin birçok ibadeti aynı zamanda toplumsal sorumluluğumuzu anlamamız için bize emrediyor. İşte oruç tutarak aç ve susuz kalarak, bedenimizi terbiye ediyoruz, ancak oruç olduğumuz bilinci ile beraber yaşadığımız insanlara karşı sorumluluklarımızı hatırlıyoruz’’ dedi.

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da dünyada yaşananların üzüntüsünü en derin hislerimizle yaşadığımızı belirten Başkan Küpeli, ‘’Bütün dinler için kutsal olan Kudüs şehrinin üzerine oynanan oyunların üzüntüsünü içimizde hissediyoruz. Filistin’de yaşanan son olayları kınıyor, bir daha tekrarlanmaması için Allah’ımıza dua ediyoruz’’ dedi.