Cumhuriye Mahallesi Sarar İşhanı’nda bulunan ofisin açılışına CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP İl Başkanı Rabia Akman, CHP milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Seçim ofisinin açılışından önce vatandaşlara seslenen Rabia Akman,‘‘ Baskılarına haksızlıklarına karşı dimdik duran Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi kutluyoruz. Desteğimiz sonsuzdur. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Biliyorum ki biz kazanacağız’’ dedi.

‘YÜZDE 100 KAZANACAĞIZ’

Ardından söz alan Başkan Ahmet Ataç ise konuşmasında iktidara yüklendi. İktidarın dar ayakkabı gibi, diş ağrısı gibi asap bozucu bir iktidar olduğunu savunan Ataç,‘‘ Artık sıkıldık diyor. Sıkıldık ne demek? Bundan kurtulacağız. Hani köprülerde son çıkış diye bir tabela vardır. Artık Türkiye oraya geldi inanın. Eğer o son çıkışı kaçırırsak, iyi olmayacak tabi ama inanın toplumda öyle bir heyecan var ki yüzde 100 kazanacağız arkadaşlar. Onun için moralimizi iyi tutalım, dimdik duralım. Çalışalım kazanacağız arkadaşlar. Aydınlık bizim olacak’’ diye konuştu.

‘BU İKTİDAR GİDİCİ, BİZ GELİYORUZ’

 Daha sonra konuşan Başkan Kazım Kurt ise 19 Mayıs vurgusu yaptı. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı Samsun’dan 19 Mayıs 1919’da başlattığını hatırlatan Kurt,‘‘ Bugünkü koşullar 19 Mayıs 1919’dan kötü değil. Biz daha çoğuz, daha bilinçliyiz ve daha örgütlüyüz. O halde kazanacağız. Şu anda Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, Samsun’da. Samsun’dan başlatıyor. Artık tamam demek için biz de Eskişehir’den başlatıyoruz. Tamam mı? O halde kapı kapı gezmeye, köy köy dolaşmaya hazır mıyız? 16 yıllık bir iktidarın durup dururken, erken seçim kararı almasının sebebi ne? Ne yapacaktı da engel olduk. Hangi işi becerecekti de engel olduk. Tek başına ezici bir çoğunlukla iktidar olan, genel kurmay başkanını bile hapse atan bir yetkiye sahipken, şimdi bizden hangi yetkiyi istiyor. Tek adama hayır diyeceğiz. Şunu düşünün 1919’da Atatürk Fevzi Çakmak’tan daha düşük rütbeli idi. Ama Fevzi Paşa ‘Emret Paşam’ dedi. Bugün onların torunları Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, rakibini cumhurbaşkanı adayı yaptı. ‘Emret Muharrem İnce’ dedi. Biz hepimiz adayımızın kazanması için çalışmaya hazır mıyız? Söz veriyor muyuz? Eskişehir’de şu anda karşımda duran 17 tane milletvekili aday adayımız var. Liste nasıl olursa olsun, aday kim olursa olsun çalışmak için var mıyız? İktidar yakındır, bu iktidar gidicidir, biz geliyoruz. Tamam mı arkadaşlar. Hayırlı uğurlu olsun. Bu seçim bürosunu boş bırakmayın. Bu seçim bürosu Türkiye’nin kurtuluşu olacak’’ ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE ESKİŞEHİR GİBİ OLACAK’

Son olarak söz alan Milletvekili Çakırözer ise Türkiye’nin de Eskişehir gibi olacağını söyledi. Çakırözer,‘‘Han'ı Erdal Başkan, Mahmudiye'yi İshak Başkan, Tepebaşı'nı Ahmet Başkan, Odunpazarı'nı Kazım Başkan, Eskişehir'i Yılmaz Hocamız nasıl yönetiyorsa 24 Haziran'dan sonra Türkiye'yi Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde CHP öyle yönetecek. Her yerde söylediğimiz Eskişehir gibi bir Türkiye'yi 24 Haziran’dan sonra hep beraber yaratacağız. Muharrem İnce Samsun'dan tüm Türkiye'yi karış karış gezecek, biz de tüm Eskişehir'i karış karış gezeceğiz. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. İnanıyorum ki 24 Haziran gecesi parlamentoda Millet İttifakı'nın dediği olacak. Millet iradesi kendini ortaya koyacak. CHP'nin meclisteki parlementer sayısı 3'ü geçecek. En önemlisi her birlikte, buradaki inançlar cumhurbaşkanlığını Atatürk'ün oturduğu Çankaya köşkü'ne geri alacağız. Saraydan Çankaya'ya bu ofisten başlayarak o koltuğu Çankaya'ya geri çıkacağız’’ şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle seçim ofisi açıldı.