Yıllar önce Verem Hastanesi olarak inşa edilen, daha sonra Tıp Fakültesi olarak kullanılan Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki bina, şu an boş ve tehlikeli bir şekilde duruyor. Gündeme ilk kez Eskişehir Haber internet sitesi tarafından getirilen, bir dönem Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin bazı bölümlerine ev sahipliği yapan bina, en son Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılıyordu. Daha sonra okulun oradan taşınmasıyla boş kalan bina bakımsız ve harabe bir şekilde kaderine terk edildi.

 

BELEDİYE BİNAYI ÇOK KEZ İSTEDİ

 

Odunpazarı Belediyesi'nin almak için birçok kez girişimlerde bulunduğu bina, belediyeye verilmezken, herhangi bir kuruma ya da kuruluşa da verilmedi. Milli Emlak Müdürlüğü'nden olduğu bilinen binada geçtiğimiz günlerde yangın çıktı. Kağıt parçalarından çıktığı belirlenen fakat kim yada kimler tarafından çıkarıldığı belirlenemeyen yangın, korku dolu anlar yaşattı.Yangını söndürmek için gelen itfaiye ekipleri çıkabilecek büyük bir yangında Odunpazarı Belediyesi'nin zarar görebileceğini ifade etti.

 

GÜVENLİK SORUNU VAR

 

Odunpazarı Belediyesi güvenlik görevlileri de binadan şikayetçi. Binanın boş olmasının güvenlik sorunu yarattığını söyleyen görevliler, özellikle gece saatlerinde bazı vatandaşların binaya giriş çıkış yaptığını ifade etti. Güvenlik görevlileri, bu binanın bir an önce Odunpazarı Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini belirtti.

 

VATANDAŞLAR DA ŞİKAYETÇİ

 

Atıl bir şekilde duran bina konusunda çevrede yaşayan vatandaşlar da şikayetçi. Kullanılmayan binanın çevreye tehlike yarattığını ifade eden vatandaşlar, binanın kısa zamanda faaliyete geçmesini istediklerini söyledi.