1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı dolayısıyla düzenlenen halk konseri, Espark AVM açık otopark alanında gerçekleşti. Alanı dolduran vatandaşlar rock müziğin efsane gruplarından Bulutsuzluk Özlemi’nin şarkıları ile coşkulu anlar geçirdi.Vatandaşların konser alanını doldurduğu etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Başkan Ataç’ın misafiri olarak Eskişehir’de bulunan Küba Büyükelçisi Luis Amaros Nunez ile binlerce Eskişehirli katıldı. Konserde Bulutsuzluk Özlemi’nin seslendirdiği Sözlerimi Geri Alamam, Bağdat Kafe, Acil Demokrasi, Yine Düştük Yollara, Kaportacı, Tepedeki Çimenlik ve Boyalı Kuş gibi şarkılara coşan müzikseverler, şarkılara hep birlikte eşlik etti.

Konser sırasında Başkan Ataç, Başkan Kurt ve Büyükelçi Nunez ellerinde kömürlü termik santral karşıtı dövizler ve alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Konserde konuşan Başkan Ataç ve Başkan Kurt, 1 Mayıs’ın alın terinin boş yere harcanmaması gereken bir gün olmasıni istediler.

Ardından Başkan Ataç ve Başkan Kurt, Bulutsuzluk Özlemi’ne Eskişehirspor forması ve atkıları hediye etti. Grubun solisti Nejat Yavaşoğulları da burada bir konuşma yaparak, “Kazanılmış olan bu haklar, gökten zembille indi zannetmeyin. Belki 150 yıl önce, Amerika'da 8 saatlik çalışma için mücadele ediyordu insanlar. O yüzden çok anlamlı bir gün. Eskişehir, Türkiye'nin parlayan yıldızı. O tren yolculuklarındaki lokanta vagonunu hatırlıyoruz. Eskişehirspor’u da çıkaralım artık Süper Lig'e” ifadelerini kullandı.