Feyzioğlu, Gündüzler Mahallesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Alpu Ovası ve insanlar için bir araya geldiklerini söyledi. Çevre hakkının, aslında yaşam hakkı olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Çok basit bir gerçeklik var. Buraya yapmak istedikleri termik santral, Gökçekaya Barajı'ndan saatte bin 900 ton su çekmek zorunda. Hesap bu. Çünkü başka türlü soğumaz. Bu suyu termik santrali soğutmak için kullanacaklar sonra bu su nereye gidecek? Bu su yok olmayacak, havaya uçmayacak, yerin altına verseler, burası bitecek. Porsuk'a verecekler, Porsuk kirlenecek, simsiyah akacak. Bu kadar basit. Akıl, mantık, vicdan, ahlak varsa buraya Türkiye'nin ayçiçeği, şeker pancarı, buğdayı, mısırı, Sakarya'nın marulu, soğanı, biberi, domatesi. Türkiye buradan doyuyor, Türkiye'yi aç, köylüyü işsiz bırakmaktır, Alpu Ovası'nı yok etmektir. Marul yetiştiremeyiz. Buradaki bu katliamda Sakarya'da marul yetiştiremeyiz. Ben bu termik santrali destekleyenleri akla, mantığa, vicdana davet ediyorum."

Sakarya Ovası'nda yaşayanlara da seslenen Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Önümüzde seçimler var. Sadece burada yaşayanlar değil, Sakarya Ovası'nda yaşayanları da 'Marul yetiştiremezsiniz' diye uyarıyorum. Tüm siyasi partilere bir ültimatom verin. Hepsine. 'Buraya yapılacak olan termik santralden vazgeçtik.' demeyene oy yok. 'Siz, bizden oy alamazsınız.' deyin. Manifestonuzu yayınlayın. Dünyanın bir numaralı lületaşı burada çıkıyor. Başka bir yerde çıkmıyor. Nasıl bir akıldır, bu lületaşı ocaklarının üstüne siz termik santralden çıkacak külü basacaksınız ve dünyanın en kaliteli lületaşı yok olacak. Sonra bu da yetmiyor. Tabip odamız açıkladı, o külden radyoaktif madde çıkacak, burayı kanser yapacak. Binlerce insanın ölümünden söz ediyoruz. Nasıl bir vicdansızlıktır bu?" TBB Başkanı Feyzioğlu ve beraberindeki sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, daha sonra Eskişehir Şeker Fabrikası önünde işçilerle bir araya geldi.