Buna göre yapılan denetimler sonrasında Eskişehir Ticaret Odası toplam 13 ana başlıkta yüksek başarı sağladı. Denetlemelerde ETO, uluslararası ticaret, danışmanlık desteği, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi, iş planlaması, oda mevzuatı, basın-yayın faaliyetleri gibi önemli başlıklarda verdiği hizmet ile ön plana çıktı.

Güler: “Bu başarı 2016-2020 stratejik planımızın bir parçası”

5 yıldızlı A sınıfı Akredite Oda Sertifikası’nın yenilenmesi hakkında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, üyelerine sundukları imkanları her geçen gün daha da iyileştirdiklerini belirterek, TOBB tarafından verilen akreditasyonun ETO’nun hizmet kalitesinin gelişerek devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. 5 Yıldızlı Akredite Oda Sertifika başarısının ETO’nun 2016-2020 yılında yürüttüğü stratejik planının bir parçası olduğunu kaydeden Güler, hizmet kalitesini geliştirmek için üyeler başta olmak üzere tüm paydaşlarla ortak hareket ettiklerini kaydetti. Hizmet kalitesinin geliştirilmesinin yanı sıra sürdürülebilir olmasının da önemine dikkat çeken Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın hizmet kalitesinde çıtayı en yükseğe taşıdığını ve bu kaliteyi devam ettirdiğini dile getirdi.

 

“HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ”

 

Yapılan çalıştaylar, anketler ve projelerle yalnızca üyelerin değil şehirdeki kurum ve kuruluşların da fikirlerini aldıklarını belirten Güler, bu sayede yalnızca üyelerin değil tüm şehrin ETO’dan beklentilerini analiz ettiklerini söyledi. Yürütülen mevcut hizmetlerin yanı sıra yeni eklenen Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Ofisi, Hasta Nakil Ambulansı gibi birimlerin de ETO’nun hizmet çıtasının geliştirilmesine güç kattığını belirten Güler, üyelere ve Eskişehir ekonomisine daha çok hizmet edecek, hizmet yelpazesini geliştirecek, tüm üyeleri kapsayacak ve memnuniyetini artıracak faaliyetlere devam edeceklerinin altını çizdi.