Altın Saray Davet Salonu’nda düzenlenen ve çok sayıda eğitimcinin katıldığı etkinlik, “Köy Enstitüleri - Eğitim Devriminin Sosyolojik İlke ve Uygulamaları” adlı konferans ile başladı. Konferansı veren Doç. Dr. Eylem Kaya, katılımcılara Köy Enstitüleri tarihini ve bu eğitim modelinin cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan aydınlanmada üstlendiği rolü detayları ile anlattı.

Programda daha sonra ödül törenine geçildi. Geceye il dışındaki programından dolayı katılamayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, gönderdiği görüntülü mesaj ile salondakileri selamlayarak Köy Enstitüleri’nin 78. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Programda daha sonra emekli öğretmen Hasibe Pekdoğru’ya eğitim başarı ödülü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e eğitim emek ödülü, İbrahim Gerede’ye hazırladığı Köy Enstitüleri kitabından ötürü başarı plaketi ve Eylem Kaya’ya da verdiği konferanstan dolayı plaket takdim edildi.

Burada bir konuşma yapan Eğit-Der Eskişehir Şube Başkanı Emin Dağlı, “Eğitim örgütleri adına bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Ahmet Ataç başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İbrahim Gerede ise konuşmasında “Şu salondaki birliği görüp de onur duymamak mümkün değil. Bence bu Eskişehir’in güzelliği” dedi. Geceye katılan eğitimciler de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın, cumhuriyetin en özgün eğitim-öğretim modeli olan Köy Enstitüleri’nin ve eğitimcilerinin her zaman yanında olduğunu ifade ederek kendisine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.