Prof. Dr. Emine Nur Günay, TADEM’den 100 kadar katılımcı ile birlikte ilk olarak Kilis’in Gözkaya Köyü’ne hareket ettiler. Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Gözkaya Köyü’nde bayrak çekme töreni gerçekleştirilerek, al yıldızlı bayrağımız göndereçekildi. Bayrak Çekme Töreni’ne Musabeyli Kaymakam’ı Ertuğrul Avcı Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, TADEM Koordinatörü Bayram Kök ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayrak çekme töreni sonrası şehitlerimiz için mevlit okutuldu, dualar edildi.

Günay “Eskişehir’den sanayici Hanifi Şimşek’in sınırda yaptırdığı bayrak direği için ülkem ve milletim adına teşekkür ederim. Canların feda edildiği şanlı bayrağımızın sıfır noktasında dalgalanması düşmanlar için kabus, milletimiz ve dostlarımız için umuttur, bağımsızlık simgesidir. Devlet, millet, asker elele ilelebet dalgalanacak inşallah” şeklinde konuştu.

 

SINIR KARAKOLUNU ZİYARET ETTİ

 

Prof. Dr. Emine Nur Günay, sınırın sıfır noktasında askeri yetkililerden operasyonlar ile ilgili bilgi aldı. Hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı Operasyonlarının gerçekleştirildiği bölgeyi kuşbakışı gören bir noktadan araziyi izleyen Prof. Dr. Günay, sonrasında TADEM ekibiyle birlikte Kocabeyli Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. Prof. Dr. Günay “Ziyaret ettiğimiz bölge gerçekten hem harekât hem de göç hareketleri için çok stratejik bir bölge. Bu çerçevede yaşananları yerinde görmek, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın farkındalığını artırmanın önemli olduğuna inanıyorum. Bu gerçeklik ile bizler de bundan sonraki süreçte daha bilinçli destek verelim” dedi.