Açılışına Vali Özdemir Çakacak, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Tepebaşı İlçe ve Tepebaşı Akademi Başkanı İ.Yılmaz Kaynarca, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, İl Müftüsü Bekir Gerek ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan AK Parti Tepebaşı İlçe ve Tepebaşı Akademi Derneği Başkanı İ.Yılmaz Kaynarca, “Tepebaşı Akademi Derneği yaklaşık bir buçuk yıl önce kadınlarımızın ve gençlerimizin sosyal, kültürel, akademik ve mesleki hayatlarına katkı sunabilmek onları hem topluma hem de ekonomiye katkı sağlayana bireyler haline getirmek vesile olmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Açılmış olması bir buçuk yıl olmasına rağmen 30 farklı dalda 100 kursla Tepebaşılı hemşerilerimize ulaştık” dedi.

35 kursla hizmet verecek  Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ise, Aile Destek Merkezi projesinin 2012 yılında hayata geçtiğini aktararak, “70 ilde uygulanan Aile Destek Merkezi projesi ilk olarak 2012 yılında hayata geçirilmiştir. Muhtaç aileleri meslek edindirme kursları, psikolojik danışmanlık gibi destekler sunmaktadır. Bugün açılışını yapmış olduğumuz merkez 300 bin TL bütçe ile kabul edilmiştir. 35 kursta ailelerin sorunlarına çözüm sunmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

 

KADINLARIMIZ MESLEK SAHİBİ OLACAK

 

Vali Özdemir Çakacak da konuşmasında, Aile Destek Merkezi'nin amacından bahsederek, “Bakanlığımız toplumda dezavantajlı kesimlere yönelik çeşitli desteklerde bulunmakta. Ailenin desteklenerek kadının toplum statüsünün artırılması yönünde çeşitli projeler hayata geçirilmektedir. Bakanlığımız sivil toplum kuruluşları ile birlikte kadınlarımıza dokunmaktadır. Aile Destek Merkezleri aracılığıyla kadınlarımızı topluma kazandırma, buradaki çeşitli meslek kurslarıyla meslek sahibi etme, aile bütçelerine katkıyı amaçlamakta. Bu tür projeleri son derece önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dualar edilerek açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra merkez gezilerek yapılan ürünler hakkında eğitimciler tarafından bilgi alındı. Açılışta işaret dili ile İstiklal Marşı’nın okunması dikkat çekti.