Kurşunlu Külliyesi’nde daha önceden  nikah salonu olarak kullanılan alana yapılan Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’nin açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri, fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan, çok sayıda gazeteci, fotomuhabirve fotoğrafçı ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAŞKAN KURT: “BİLGİ VE EĞİTİM MERKEZİ OLACAK”

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’nin, müze olmanın yanı sıra bir bilgi ve eğitim merkezi olacağını kaydetti. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Osman Yaşar Tanaçan’ın fotoğraf makineleri ve fotoğraf koleksiyonunun yanı sıra uluslararası alanda fark yaratacak, aynı zamanda bir eğitim-bilgi merkezi yeri olmasını arzu ettiği müze fikrine, Odunpazarı Belediyesi olarak sıcak baktık ve yaklaşık bir sene önce çalışmalarımıza başladık. Osman Yaşar Tanaçan’ınOdunpazarı Belediyesi’ne bağışladığı 372 adet obje için titiz bir çalışma yürüttük. Osmanlı Dönemi’nde Kurşunlu Külliyesi’nin bir parçası olarak kullanılan; 4 yekpare odadan, bir büyük hol alanından  oluşan, tarihi bina nikâh salonu olarak kullanılmış ve şimdi de bizi geçmişe götürerek, fotoğrafçılık tarihine tanıklık edeceğimiz bir müze halini almıştır”

TANAÇAN: “FOTOĞRAF BİR TUTKUDUR”

Açılışta konuşan Osman Tanaçan da, “60 yıllık fotoğraf hayatım ile ilgili burada size sadece fotoğrafla ilgili size birkaç cümle söylemek istiyorum. Fotoğraf, geçmişten geleceğe uzanan çok önemli bir köprüdür. Fotoğraf ve fotoğraf emisyonu dünya insanlarının 190 yıldır hayatında. Bu fotoğraf köprüsünden geçen insanların en büyük özelliği şudur; geçmişini bilmeyen insan toplulukları ne gününü yaşar ne de geleceğe yönelik planlarını gerçekleştirebilir” dedi. 

Fotoğraf Müzesi’nde ayrıca belirli süre aralıklarıyla; profesyonel ve amatör fotoğraf sergilerinin yapılacağı bir alan oluşturuldu. Paşa Mahallesi Kemal Zeytinoğlu Caddesi No: 6 (Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi) adresindeki

Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi, Pazartesi hariç hafta içi her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.