Açıklamasında 79.51 milyon nüfusa sahip ülkemizde halk kütüphanelerine kayıtlı 2 milyon 201.039 kişi olduğuna dikkat çeken TKD Eskişehir Şube Başkanı Tekin, bu sayının artmasında toplumun tüm kesimlerine büyük görev düştüğünü ifade etti. Halk Kütüphanelerinin büyük özveri ile toplumun kitap okumasına katkı sağlamaya çalıştığını vurgulayan Tekin, ancak yeterli kütüphaneci olmadığı için çalışmaların istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.

BİNİ AŞKIN KÜTÜPHANEDE 349 KÜTÜPHANECİ

Türkiye’de 1.146 Halk Kütüphanesinin olduğunu kaydeden ve bu kütüphanelerde sadece 349 kütüphanecinin görev yaptığını belirten Tekin “Maalesef kütüphaneci konusundaki istihdam yetersiz. Bini aşkın kütüphanede 349 kütüphanecinin olması bu kütüphanelerin halka sunduğu hizmet kalitesini yükseltemiyor. Bu konuda Kültür Bakanlığının yeni istihdam olanakları sağlaması gerekiyor. Yoksa okuyucu sayısı her geçen yıl hızla düşecek”

 

ESKİŞEHİR İLK SIRALARDA

 

Açıklamasında Eskişehir’in kütüphane ve kütüphanecilik konusunda Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer aldığını belirten Tekin, Eskişehir Halk Kütüphanesinin 70 bini aşkın üye sayısı ile önemli bir başarı elde ettiğini kaydetti.. Son yıllarda Odunpazarı Belediyesinin başını çektiği kütüphane hizmetlerinin Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarıyla daha da arttığını kaydeden Tekin, şu an Odunpazarı Belediyesinin 13, Tepebaşı Belediyesinin 10 ve Büyükşehir Belediyesinin 3 kütüphanesi ile önemli bir aşama kaydettiğini vurguladı.