CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile ilçe başkanlarının da katılım gösterdiği toplantıda CHP Eskişehir Milletvekilleri Cemal Okan Yüksel ve Utku Çakırözer’de konuştu.

Şimdi de termik santrallerle saldırdıklarını, 25- 30 tanesinin ihalesini yapmak üzere olduklarını aktaran Özkar, “Bir tanesi de Eskişehir’de. Termik santral Eskişehir için hayati önem taşıyor. Termik santral havamızı kirletecek. Bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor. Biz CHP olarak Alpu Ovası’nda termik santralin yapılacağı yere çadır kuracağız ve orayı terk etmeyeceğiz. Nasıl ki vatan toprağı terk edilmezse orada bizim vatan toprağımız, elden gitmesine müsaade etmemek için biz o vatan toprağının üzerine çadırlarımızı kuracağız” dedi. Şeker Fabrikalarının satışının da gündemde olduğunu dile getiren Özkar, şeker fabrikalarının milli değer olduğunu, onların da vatan olduğunu aktardı.  Özkar’ın ardından konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’de sadece Şeker fabrikalarının özelleştirilmediğini belirterek, sıranın suya geldiğini, bunun da kapı kapı anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

“SUYU DA ÖZELLEŞTİRİYORLAR”

Çakırözer, “Suyu özelleştiriyorlar. Yani çiftçimizin kullandığı suyun başına sayaç takacaklar. Sarıcakaya’da, Mihalgazi’de her yerde konuşuyoruz suyun başına sayaç takacaklar. Çiftçiler para ödeyecek. Ödemezlerse icra gelecek, suyunu kesecekler. Çiftçiye yapmadıkları kalmadı. Çiftçimize bu zulüm nedir? Suyu satıyorlar, suyu da özelleştiriyorlar. Bu kadar umutsuz bir noktaya gelmiş olmamız önümüzdeki seçimin habercisidir” diye konuştu.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

CHP Eskişehir Cemal Okan Yüksel ise termik santralin zararları konusunda herkesin hem fikir olduğunu kaydetti. Türkiye’de bir elektrik açığının olmadığı ile ilgili makaleleri de okuduklarını aktaran Yüksel, “Biz muhalefetiz. Eleştireceğiz, yaptırmamaya çalışacağız ama bu işin yapılıp yapılmayacağına karar verecek olan iktidardır. Bu iktidarın da Eskişehir’de üç vekili var. Biri Genel Başkan Yardımcısı. Benim termik santralle ilgili söyleyeceğim tek bir şey var. Eğer bu bahsettiğim iktidar partisinin yöneticileri gerçekten Eskişehirlilerse, gerçekten Eskişehir halkını seviyorlarsa kendi ikballerini düşünmeyecekler. Çıkacaklar adam gibi, delikanlı gibi buna karşı duracaklar. Eğer buna karşı durmuyorlarsa kendi adıma söylüyorum benim hakkım onlara helal olmasın. Onları Eskişehir halkına şikâyet ediyorum“ şeklinde konuştu.