Bilgilendirme çalışmasına Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Komisyonu üyeleri ile ortaokul ve liselerde görevli 280 rehber öğretmenkatıldı.

Rehber öğretmenlerin sanal ortamda çocuk istismarını önleme konusunda bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen yaptı. Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Necmi Özen, çocukla en çok ilişkide olan kurumların okullar olduğunu, rehber öğretmenlerin ihmal ve istismar konusunda kilit rol oynadıklarını ve onlara büyük görevler düştüğünü vurguladı. Daha sonra Kolej Genel Müdürü Metin Pamuk konuşmasında, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çocuğa karşı şiddetin önlenmesine yönelik böyle önemli bir çalışmada ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duydukları belirtti.

 

ÖNEMLİ KONULAR ANLATILDI

 

Çalıştayın birinci günü, Çocuğun Ticari ve Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı Koordinatörü Av. Şahin Antakyalıoğlu’nun ‘sanal ortamda cinsel sömürü’ konulu sunusuyla başladı. Antakyalıoğlu; sanal ortamda çocuk istismarını önlemeye yönelik yasal mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Devlet Hastanesi Psikolojik Danışman Dr. Nilüfer Koçtürk ‘sanal zorbalık ve cinsel istismar’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştayın ikinci gününde Anadolu Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ferhan Odabaşı‘21. yüzyıl çocuğuna dijital rehberlik’ sunumunu gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Komisyonu üyesi Burak Karakaya ‘Eskişehir İli Çocuk İhmali ve İstismarı Uygulama Yönergesi’ni anlattı.