Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, sağlık alanındaki tüm çabaların ve yaşanan gerçeklerin aktarılması ve doğru sağlık haberciliğinin halkın sağlığı için ne denli önemli olduğunu vurgulaması amacıyla 2006 yılından bu yana basın sağlık ödülleri veriliyor. Toplum sağlığına, doğaya, çevreye olan duyarlılığı artıran, bu sorunların çözümüne katkı sağlayan haber, makale, TV programına verilen ödüllerin bu yılki sahipleri şöyle belirlendi.

Yerel Basın Sağlık Ödülleri Selin Uz Sakarya gazetesi muhabiri, Yaygın Basın Ödülleri Sibel Bahçetepe Cumhuriyet Gazetesi muhabiri, Burcu Cansu Birgün Gazetesi muhabiri, Güven İslamoğlu CNN TÜRK TV.

 

GAZETECİ MESLEK ÖRGÜTLERİNE ÖDÜL

 

Ayrıca, Güzel kentimize yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral konusunda Eskişehir’de yayınlanan gazetelerin hemen tümünde santrale karşı duruş sergilemesi, mücadeleye aktif destek vererek yaşadığı toplumun sağlığını korumak adına yaptıkları değerli çalışmalar nedeniyle tüm gazetecilerimiz adına Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneğine jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Ödüllerin 14 Mart tarihinde düzenlenen törende verileceği bildirildi.