Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, yaban hayatının özgün değerleri ve etrafında örülü yaşam ağının sürdürülebilir kalkınmaya ve insanların refahına sağladığı katkıya dikkat çekmek için 2014 yılında 3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü ilan etti. Dünya Yaban Hayatı Günü, “Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi” (CITES) 3 Mart 1973 yılında imzalanmış olması nedeniyle 4 yıldır 3 Mart’ta kutlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, ilkokul 3. Sınıfta okumakta olan 65 öğrenciye Yaban Hayatı Günü kapsamında Eskişehir’de yaşayan yaban hayvanlarını tanıtarak, yaşadıkları şehrin, bölgenin biyoçeşitlilik açısından ne kadar zengin olduğu gösterildi. Daha sonra yaban hayvanlarının karşılaştığı sorunlar çerçevesinde insan nüfusu artışı, teknolojik ilerlemeler, yoğun sanayileşme, şehirleşme ve çevre kirliliği, yaşam alanlarının kaybı gibi etkenlerin yabani türler üzerindeki baskıları iyice artırarak günümüzde dünyada ve ülkemizde pek çok türün neslini yok olma eşiğine getirdiği anlatıldı.

İlkolkul öğrencilerine, hayvanat bahçelerinin yaban hayatındaki koruma ve kurtarma çalışmaları ve yaralı hayvanların hayvanat bahçesinde iyileştirilip doğaya salınması süreci hakkında bilgi verildi.