Hasta yakınları da hastalarına yardım etme konusunda edindikleri bilinç ve destek sayesinde yalnız kalmıyorlar. Bu yeni merkez ve hastalığın tedavisindeki son gelişmeler; Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taner Güneş, Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi Sorumlusu Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Demet Özbabalık, Psikiyatri Uzmanı Dr. Rabia Ay, Acıbadem Eskişehir Hastanesi Direktörü Dr. Celal Dağ ile Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz’un katıldığı bir basın toplantısında her yönüyle ele alındı. Gerçekleşen toplantıya Acıbadem üst düzey yöneticilerinden Eskişehir eski Valisi Ali Fuat Güven, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“YENİLİKÇİ BİR HİZMET"

Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi’nin açılışında konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz, Acıbadem’in 26 yıldır özel sağlık hizmetleri alanında Türkiye’nin lider sağlık grubu olduğunu ve özellikle yenilikçi hizmetleriyle ülkeyi pek çok ilk ile tanıştırdığını söyledi. Topuz, "Acıbadem, Türkiye’nin lider sağlık markasıdır. Acıbadem olarak Türkiye ile birlikte Makedonya, Bulgaristan ve Hollanda olmak üzere 4 ülkede, 21 hastane ve 16 tıp merkezi ile hizmet veriyoruz. Ayrıca yurt dışında temsilcilik ofisi olarak hizmet verdiğimiz 38 Healthpoint noktası ile 22 farklı ülke ve 34 şehirde ülkemizi temsil eden bir sağlık grubuyuz. Yenilikçi hizmetleriyle dikkat çeken grubumuz, bugün de Alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına yönelik olarak yeni bir hizmet sunuyor. Güncel teknoloji, multidisipliner anlayış ve akademik altyapıyla hizmet sunacak olan Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi, Acıbadem Sağlık Grubu’nun bu alandaki pilot merkezi olma özelliğini taşıyor" dedi.

 

“ESKİŞEHİR’E YAKIŞTI"

 

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taner Güneş ise, yeni hizmete sunulan merkezle birlikte çok sayıda hasta ve hasta yakınına, bu hastalık özelinde hizmet vereceklerini belirterek, “Nüfusun yaşlanması, daha çok sayıda Alzheimer hastasının aramızda olacağı anlamına geliyor. Alzheimer yalnızca hastanın değil, hasta ile yakın bağlantısı olan ailesinin ve sevdiklerinin de hayatını ciddi olarak etkiliyor. Bu nedenle Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi’nde gerek hastanın yaşam kalitesini yükseltecek, gerekse hasta yakınının bu hastalıkla nasıl mücadele etmesi gerektiği konusunda bilinç oluşturacak bir yaklaşım ile hizmet verilecek. Merkezde nöroloji, psikiyatri, radyoloji uzmanları, uzman psikolog, beslenme ve diyet uzmanı koordineli çalışarak hastaları değerlendirecekler” ifadelerini kullandı.

Acıbadem kalitesinin Eskişehirlilerle 2010 yılında buluştuğunu söyleyen Acıbadem Eskişehir Hastanesi Direktörü Dr. Celal Dağ ise, Eskişehir gibi yenilikçi, genç ruhlu ve hızla gelişen bir kentte yeni hizmetler sunmak için çabaladıklarını belirterek şunları söyledi: “Acıbadem kalitesiyle tanışan Eskişehir ve civar illerdeki misafirlerimize en iyi hizmeti sunmak için çabalıyoruz. Grubumuzun öncü, yenilikçi gücünü yansıtacak hizmetler geliştiriyoruz.”