Emzirme eğitimleri gebelik pilatesi alan annelere birebir ve konferans şeklinde, ücretsiz olarak özel verilmeye devam ediyor. Gebelik pilatesi ile egzersizlerini yapan anneleri, aldıkları bu eğitimlerle hem bilgilendirmek hem de terapi şeklinde bebeklerine yetebileceklerini, streslerinin ve kaygılarının azalmasını sağlama amaçlanıyor.

 

DOĞRU ZAMAN HANGİ AYLAR?

 

Bebek ve annenin sağlıklı, konforlu bir gebelik süreci yaşamaları için alınan pilates eğitiminin önemini vurgulayan Uğur, şöyle konuştu:

“Gebelik pilatesine hamilelerimiz, doktorlarımız izin verdiği sürece 12. ve 16. haftası arasında başlayabilir. Ortalama olarak haftada 2 veya 3 defa doğuma kadar güvenle yapılabilir. Gebelik pilatesinde önceliğimiz anne adaylarımızın daha mutlu konforlu bir hamilelik geçirmesini sağlamaktır. Gebelik pilatesi pelvik taban kasları, karın kasları, omurga ve sırtı güçlendiren egzersiz bütününü kapsar. Bunun yanı sıra doğru nefes alma, rahatlama, gevşeme, denge kurma, konsantrasyon sağlamak gibi de bir çok faydaları vardır.” diye konuştu.