Parti il binasında gerçekleşen toplantıya Özkar’ın yanı sıra Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İle Başkanı Atilay Dalgıç, Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı ve Gençlik Kolları Başkanı Berke Akyel katıldı. Konuşmasının başlangıcında 24 Şubat’ta termik santrale karşı düzenlenecek mitinge Valilik tarafından izin verilmemesine tepki gösteren Özkar, Valiliğin, Afrin’de devam eden operasyon nedeniyle mitinge izin vermediğini ifade etti.

“GÜVENLİK SAĞLANAMIYORSA KENDİ ZAFİYETLERİ”

Valiliğin güvenliği gerekçe göstermesi aslında kendi kusuru olduğunu savunan Özkar,‘‘ Eğer resmi bir otorite şehirde yaşayan insanların herhangi bir etkinliğinde, herhangi bir eyleminde güvenliğini sağlayamıyorsa bu büyük bir güvenlik zafiyetidir. Bu güvenlik zafiyetini oluşturanda ne sivil toplum kuruluşlarıdır, ne de Cumhuriyet Halk Partisidir. Bugün iktidarda olan AKP hükümeti vatandaşının her durumda güvenliğini sağlaması gerekirken demek ki güvenliğini sağlayamıyor. Eğer güvenlik gerekçesi bahane ise o zaman bu durum insanların en demokratik haklarını kullanabilmelerinin önünde yasakçı bir zihniyetin tamamen hâkim olduğunu gösteriyor” dedi.

‘YÜZDE 2 İÇİN FEDA ETMEYİN’

Kentte yaşanan elektrik kesintilerinin enerjiye ihtiyaç var algısı yaratmak için olup olmadığı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Özkar,‘‘ AKP ülkeyi algı ile yönettiği için, hani bak elektriğimiz yok, niye karşı çıkıyorlar, kesinti olmasın gibi bir şey düşünebilirler. Ama bugün TEDAŞ’ın resmi sayfasına girin enerji fazlamız var. Kilit saatlerde bile fazlamız var. Bizim enerji ihtiyacımız ileriye dönük. Kurulması planlanan termik santralin Türkiye’de toplam enerjiye yapacağı katkı yüzde 1,5 ile 2 arasında. Rüzgar enerjisinin Türkiye’de toplam enerjiye katkısı yüzde 15’e ulaşmış. Az bir rakam değil. Bunu bir yüzde 15 daha arttırdığınız zaman yüzde 2 ne ki. Yüzde 2 için feda edilecek bir şey değil’’ ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN DEĞERLERİMİZİ SATTILAR”

Şeker Fabrikalarının satışa çıkarılması konusunu da değerlendiren İl Başkanı Özkar, “Zaten şeker kurumunu bildiğiniz gibi hazineye devrettiler. Yani kapatıldı. Devirle ilgili kararnamede şeker kurumuna ait bütün gayrimenkullerin nakit mal varlığının ve nakit parasının tamamının hazineye devri söz konusu. Hazine sıfırı tüketti” dedi. Satacak gözle görülür başka bir yer kalmadığı için şimdi sıranın Şeker ve ona benzer kurumlara geldiğini dile getiren Özkar, “Yakında TUSAŞ’ı, hava ikmali, TEİ’yi de satmaları söz konusu. Parti olarak düşüncemiz bu iktidar görevden uzaklaştırılmadan Türkiye’ye gün doğmayacak. Bütün değerlerimizi sattılar. Şimdi elde kalanların hepsini de satmaya devam ediyorlar. Eskiden davalardan sonuç alınıyordu. Maalesef şimdi açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararı veriliyor. Olmadık şekilde karar kaldırılıyor. Niye kaldırıyorsunuz dediğimizde siyasi baskı var diyorlar. O yüzden elbette tek tek bunlarla uğraşacağız” şeklinde konuştu.