Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin Kiev’de yapılan yönetim kurulu toplantısı hakkında da bilgi veren Olcay,‘‘Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Hansaray’da yapılan tahribat ve buna son verilmesi ile ilgili girişimler yapılması hakkında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a başvuruda bulunulması kararı çıkmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın şehrimizi ziyareti öncesi bu kendisinin bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz” dedi.

Olcay, “Derneğimizin 18 Şubat 2018 Pazar günü Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda Saat 10.00 da yapılacak olan 22. Olağan Genel Kuruluna Tüm üyelerimizi davet ediyor, mevcut yönetim olarak göreve tekrardan aday olduğumuzu tüm Eskişehir kamuoyuna saygıyla açıklıyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

METİN GÜNDOĞDU DA ADAY

 

Kırım Derneği’nin kongresinde Metin Gündoğdu da aday oldu. Dernekte uzun süre Başkan Vekilliği görenini sürdüren Gündoğdu, dernekte değişimin şart olduğunu belirterek, aday olduğunu ifade etti.

Halen Tepebaşı belediye meclis üyesi olan Gündoğdu, bir dönem sendikacılık ta yaptı.

Kırım ve Romanya ile ilişkilerini üst düzeyde sürdürdüğünü belirten Gündoğdu, ata sporu olan tatar güreşi ve yüzle olmak üzere spor branşlarıyla yakından ilgileneceğini ayrıca halk oyunlarına da önem verileceğini belirtti.

Gündoğdu yarın yapılacak seçimlere mavi liste ile girecek.