Eskişehir’de gerçekleştirilecek törene Gaziantep, Adana, Balıkesir-Karesi Büyükşehir Başkanları, Akademik Kurul Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Türkiye’nin dört bir yanından kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri katılacak. Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB)  9. Dönem Başkanlığı devir teslim töreninin yapılacağı Buluşma, Eskişehir Kent Konseyi ev sahipliğinde, 16-18 Şubat günlerinde gerçekleştirilecek. Dönem Başkanlığı sona eren Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici, görevi Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’a devredecek.

Devir Teslim Töreninin ardından başlayacak “Kentleri Yeniden Düşünmek” konulu oturumlarda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuşmacı olacak.

 

KURUL VALİ’Yİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Özdemir Çakacak, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Necati Binici’yi, Başkan Yardımcısı Nuray Akçasoy’u ve beraberlerindeki heyeti makamında kabul etti. 9. Türkiye Kent Konseyleri buluşma toplantısı ve Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni için Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen heyeti Eskişehir’de görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Çakacak, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Dönem Başkanlığı’nı bundan sonra bir yıl süre ile yürütecek olan Akçasoy’u tebrik ederek, başarı dileklerini iletti.

 Birliğin yürüttüğü çalışmalar ve 17 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan toplantı hakkında Vali Çakacak’a bilgiler veren Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Dönem Başkanı Binici ise, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu kararı gereğince her yıl yeni bir dönem başkanının seçildiğini ve yeni dönem başkanılığının Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’a devredileceğini söyledi. Türkiye’deki tüm kent konseyleri ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını kaydeden Akçasoy da bundan sonra sorumluluklarının daha çok artacağını belirtti.