Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Mustafa Y. yakınları ve avukatı hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık Mustafa Y. tahliye ve beraatini talep etti. Savunma yapan sanık Mustafa Y., "14 yaşındaki Gülcan, Erkan S. ve Sedat D. tarafından kaçırıldı. Eşimle beraber çocuğumu almaya gittim. Sedat D. ve akrabaları beni darp etti. Tüfek ve tabanca aracımdaydı. Ancak o zaman kullanmamıştım. Ali benim babamdır. Babam olay yerinde yoktu. Arabamın arkasındaki tüfeği ve tabancayı aldım. Uzak mesafeden rastgele ateş ettim. Evime gidip çocukları uzaklaştırdım. Sonra telefonla arayıp teslim oldum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 15 Mart tarihine ertelerken baba Ali Y.'nin davaya zorla getirilmesi istendi.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU

 

İddialara göre Mustafa Y.'nin kızı ve Ali Y.'nin torunu olan Gülcan Y., Erkan S. ve Sedat D. tarafından kaçırıldı. Bunun üzerine sinirlenen baba oğul, Erkan S.'nin Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan ikametine gitti. Daireye giren baba ve oğul daire giriş kapısında bulunan Sevda D., Sedat D. ve Berivan D.'ye ateş ederek yaralanmalarına yol açtı.