Hemen ameliyata alınan kadının, omuriliğinin zedelendiği tespit edildi. Daha sonra bir ameliyat daha geçiren Korkmaz, “Yaşadığım kaza sonrası felçli olarak yatalak durumdaydım. Eşimin SSK’sı yoktu. Fizyomer bana sahip çıktı. Fizyomere gitmeden önce parmaklarımı bile kıpırdatamıyordum’’ dedi.

Korkmaz yürüyemez durumdayken, şimdilerde destek cihazlarından kurtularak yürümeyi amaçlıyor. Tam 12 yıldır bir beklenti karşılığı olmadan tedaviye devam eden doktorları ise şimdilerde Korkmaz’ ın yürümeye başlamasıyla mutluluğa ortak oldular.

 

FELÇLİ İKEN NORMAL DOĞUM YAPTI

 

Felçli iken üçüncü kızına hamile kaldığını söyleyen Korkmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı:“6 yıl önce henüz hala felçli iken üçüncü kızıma hamile kaldım. Felçli olduğum için bebeği aldırmam gerektiğini söylediler. Ben kabul etmedim. Asla normal doğum yapamayacağımı söylediler. Ama Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım.”

 

"GÖZLERİME ÜMİTLE BAKIYORDU"

 

Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, ise Fatma Korkmaz ile 12 yıl önce başlayan başarı ve azim dolu hikayelerini şöyle anlattı: “Fatma hanıma Eskişehir Valiliği aracılığıyla ulaştık. Ailenin ihtiyaç sahibi olduğunu anlatıp yardımcı olmamız istendi. Eşinin sosyal güvencesi yoktu. Biz Fizyomer olarak tedavisini üstlendik. Kendisi ile tanıştığımızda her iki bacağı da tam felçli durumdaydı. Yatalak vaziyetteydi. İki bebeği vardı ve henüz 27 yaşında gencecik bir kadındı. Kendisini evinde ilk ziyarete gittiğimizde umutla gözlerime bakıp ‘yürüyebilecek miyim’ diye sormuştu. Bütün umudu ve hayali ayağa kalkabilmekti. O gün bugündür Fizyomer olarak onun yanındayız. Geçen sürede çok yol aldık.”