Programın açılışında konuşan ve toplantının amacı hakkında bilgiler veren BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “11. Kalkınma Planı hazırlıkları çerçevesinde kamu kesimi, özel kesim, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile diğer yerel paydaşlarımızın toplumsal ve ekonomik hayata katılımı konusunda görüşlerini alabilmek için burada toplanmış bulunmaktayız” dedi. Kalkınma Planı’nın katılımcı bir biçimde hazırlanması adına Kalkınma Bakanlığı’nın 43 özel ihtisas komisyonu ve 32 çalışma grubu oluşturduğunu hatırlatan Gerim, “Her ilde Kalkınma Ajansları koordinasyonunda yapılacak il toplantılarıyla birlikte çeşitli sektör ve temalardaki konuların derinlemesine tartışılarak öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır” dedi.

 

ÖNCELİKLER BELİRLENDİ

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından BEBKA Planlama Birim Başkan Vekili Elif Boz Ulutaş da toplantının içeriği ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Ulutaş, “Ajans, toplantılardan elde edilen sonuçları her bir alt-öncelik için en fazla beş madde olmak üzere özetleyerek bakanlığa raporlayacaktır” dedi.

Ulutaş’ın sunumunun ardından katılımcılar gruplar halinde, belirli olan 17 öncelik üzerinde puanlama yaparak, bu öncelikleri 5’e indirdi. Katılımcılar daha sonra, bu 5 önceliğin destekleyici politikaları tespit etti.