Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Değişim Seninle Başlar Ekibi ile birlikte şehir ticaretinin en yoğun olduğu bölgelerden Emek Mahallesi’nde üye ziyaretlerine başladı. İlk gün inşaatçılarla, ikinci gün de Ertaş Caddesi’ndeki çeşitli meslek gruplarından üyelerle buluşan Tekgöz, yine büyük ilgi ve destek mesajlarıyla karşılaştı. ETO Başkan Adayı Tekgöz’e oda yönetimiyle ilgili şikâyetlerini aktaran inşaatçılar, ruhsat, hafriyat, imar gibi çeşitli konularda kurumlarla sorunlar yaşadıklarını ancak bu sorunları tek başlarına aşmakta güçlük çektiklerini söyledi. Müteahhitler, ETO’da kendilerini kimlerin temsil ettiğini bilmediklerini, kurumlarla yaşadıkları sorunlarda tek başlarına bırakıldıklarını ifade etti.

 

“ÜYEMİZ HELALİ HOŞ OLSUN DİYEBİLMELİ”

 

Görüştüğü ETO üyelerinin önemli bölümünün aynı dertten muzdarip olduğunu söyleyen Başkan Adayı Tekgöz de, “Üyelerimizin kurumlarla sorunlarının çözümünde, bizzat kendisinin değil ETO’nun kurum olarak gücünü ve ağırlığını koyması lazım. Tüm sektörlerin ortak sıkıntılarının tespit edilip, taleplerinin alınıp, meselenin halledilmesine dönük radikal adımlar atılması gerekir” dedi. Değişim Seninle Başlar Ekibi olarak göreve geldiklerinde bütün bu konuların öncelikleri olacağını vurgulayan Erdoğan Tekgöz, “Üyelerimizin önünü açacak, şehrin ticaretini geliştirecek çalışmalar yapmazsak, sorunları hiçbir zaman çözemeyiz. Biz farkımızı gösterecek, değişimi başlatacağız. Öyle işler yapmalıyız ki; üyemiz, ‘ben bu aidatı veriyorum ama helali hoş olsun. Karşılığını fazla fazla alıyorum’ diyebilmeli” şeklinde konuştu.

 

AKIL HOCALARI OLACAK

 

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, kendi dönemlerinde isteyen herkese ücretsiz profesyonel destek verecek bir birimi hizmete alacaklarını da bildirdi. Tekgöz, “Bu birimde mentorlarımız yani akıl hocaları olacak. Mentorlarımız, yapmak istediği işle ilgili kendilerine başvuracak kişilere finans, pazarlama, üretim, halkla ilişkiler, reklam gibi akla gelebilecek birçok konuda ücretsiz danışmanlık yapacak. Kişinin yaptığı iş ve bu işin fizibilitesi doğru mu, yapacağı işten ne kazanır,  ne kaybeder, bütün bunlar irdelenecek. Ortada yanlış bir yatırım planlaması varsa engellenecek veya daha doğru yönlendirilecek. Yine ETO bizim dönemimizde üyelerimizin reklamlarını üstlenecek. Evet; üyelerimizin ürünlerinin ve firmalarının tanıtımını biz yapacağız. Bunun için ETO’nun dergisi dahil tüm mecraları kullanacağız, ETO çatısı altındaki üyelerimizin kim ne iş yapıyor, hangi mal ve hizmet üretiyor, bunları bilmesini sağlayacağız” dedi.