Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den müzisyenlerden oluşan TÜRKSOY-ANADOLU Senfoni Orkestrası, Torello, Granada, Ceuta, Yecla ve Segovia şehirlerinde düzenlediği 6 farklı konser ile İspanyol sanatseverlere unutulmaz müzik ziyafeti sundu. İspanya turnesi kapsamında ilk olarak Torello kentinde sahne alan orkestra 600 kişilik "Teatre Cirvianum Torello" salonunu dolduran İspanyol sanatseverler tarafından büyük ilgi ve coşkuyla karşılandı. İlk yurt dışı konserinde Torellolu izleyiciler karşısında iyi bir performans sergileyen TÜRKSOY-ANADOLU Orkestrası seyircilerden tam not aldı.

 

DAKİKALARCA ALKIŞLANDILAR

 

Orkestranın turne kapsamındaki ikinci durağı, Granada'nın "Manuel de Falla Auditorium" salonu oldu. Türk Dünyası müzisyenlerden oluşan orkestranın Granada konserini izlemek için 1000 kişilik salonda yerlerini alan İspanyol sanatseverler, klasik müzik eserleri yolculuğunda unutulmaz bir gece yaşadı.

TÜRKSOY-ANADOLU Senfoni Orkestrası sanatçıları, gösterdikleri performans nedeniyle İspanyol seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.