Tepebaşı İlçesi’ne bağlı Karacaören Mahallesi’nde yaşayan 11 yaşındaki Melek Yücel’in termik santrale karşı sözleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Başkan Yılmaz Büyükerşen’in de kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı ve yüz binlerce kişi tarafından izlenen video sonrası, Melek Yücel babası ile birlikte Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti. Videoyu izlediğinde çok duygulandığını ifade eden Yılmaz Büyükerşen “Eskişehirimiz 'Melek' gibi aklı başında, okuyan, araştıran evlatlara sahip olduğu için geleceğe dair büyük umutlar besliyoruz. İnanıyorum ki bu inanç ve kararlılık Eskişehir'e hiç bir kötülüğü yaptırmayacaktır.” dedi.

Melek’in babası Yusuf Yücel ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e Toprak Koruma Kurulu’nda verdikleri hayır oyu için teşekkür etti. Yücel “Santralin yapılacağı alanda yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu bu santrale karşı. Eskişehir’in en verimli topraklarında bizler geçimimizi tarım ve hayvancılıktan sağlayamaya çalışıyoruz. Melek de hiçbir hazırlık yapmadan tamamen doğaçlama çektiği bu video ile santrale karşı olduğunu anlatmaya çalıştı. Umuyorum ki sesi duyulur” dedi.

Eskişehir’in çok güzel bir şehir olduğunu ve bu şehirde yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Melek Yücel ise “Toprak Koruma Kurulu kararını verince çok üzüldüm ve böyle bir video çekmek istedim. Biz ailecek geçimimizi tarımdan sağlıyoruz. Bu santral yapıldığında bunun bizlere zarar vermeyeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hep beraber karşı çıkarsak bu santrali yapamazlar, bizi zehirleyemezler. Lütfen bu santrali Eskişehir’e yapmayın!” şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Büyükerşen Melek ile hatıra fotoğrafı çektirerek kendisine hediyeler verdi.