Mavi Liste adayları adına açıklamada bulunan Mimar Banu Gürlek, “Meslektaşlarıma bir süre önce bu konuda bir açık çağrı yaparak katkı ve desteklerini istemiştim. Bu çağrıda, “katılımcılık, şeffaflık ve uzlaşmacılık” ilkelerinin Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi’nde derhal hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulamış ve bu ilkeler için öncelikli yapacaklarımızı da üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşmıştım. Çok olumlu geri dönüşler aldığımı belirtmek isterim. Katkı ve desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma ve dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır farklı kademelerinde görev aldığım Mimarlar Odası’nda birçok problemin de farkına vardım. Bunları düzeltmek için son dönemde çokça çaba sarf etmiş olmama rağmen, hem Şube Yönetimindeki arkadaşlarım hem de Genel Merkezimiz tarafından çeşitli engellemelerle karşılaştım. Maalesef, baskı, şiddet ve hakaretlere de maruz kaldığımı üzülerek ifade ediyorum. Odadaki görevlerimde etkisizleştirilmek istendim .Defalarca istifaya zorlandım. Yılmadım. Beni seçen meslektaşlarıma olan saygımdan dolayı görevlerimi bırakmadım, çalıştım, çabaladım. Direndim” dedi. 

 

TARAFLAR KIRICI OLMAMALI

 

Gürlek şunları söyledi. Odamızdaki problemlere çözüm aramak amacıyla, meslektaşlarımla görüşmeler yaptım, ziyaretler gerçekleştirdim. Tüm bu istişareler sonrasında, odamızda aslında devrim niteliğinde bir takım değişikliklere gitme ihtiyacı olduğunu kavradık. Bu amaçla yola çıktık ve çalışmalarımızı hızlandırdık. Kişisel hırsların, dedikodu, iftira vb hastalıklı davranışların ve seçime doğru aday grupların yapacakları kara propaganda çalışmalarının, sonuçta, meslek odamıza zarar vereceğinin altını çizmek isteriz. Aday gruplar olarak ilkelerimizi, hedeflerimizi ve projelerimizi ortaya koymalıyız; yaptıklarımız, yapacaklarımız ve hizmetlerimiz ile konuşulmalıyız.

Genel Kurul ve seçimlere doğru, tarafları, kırıcı olmamaya, yapıcı ve demokrat davranmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle, tüm meslektaşlarımızı bir kez daha odamızdaki değişime katkı sağlamaya ve mücadelemizde bizlere destek olmaya çağırıyoruz.”