Osmangazi Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Uğur Bilge, sağlıkta dönüşüm süreci nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak atandı. 25 Ağustos 2017 tarihinde 3016 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı değiştirilerek yeni görev tanımları belirlendi. Taşra teşkilatlarında Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Halk Sağlığı Müdürlükleri kapatılarak il sağlık müdürlükleri altında tek çatıda toplandı.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Uğur Bilge hem oluşturulan ekibi tanıtma hem de merak edilen soruları yanıtlamak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen tanışma kahvaltısına, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Ali Mumcu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Aslı Melek Zeytin, Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Erdinç Özkurt, Yunus Emre ve Devlet hastanelerinin başhekimleri katıldı.

 

“ÜÇLÜ OLAN YAPI TEKE İNDİRİLDİ”

 

Yapılan kahvaltı sonrası konuşan İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, “Biliyorsunuz yeni bir yapı oluşturuldu son KHK’lardan biriyle. Eskiden üçlü olan yapı teke indirildi. Eskiden biliyorsunuz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği vardı, Halk Sağlığı Müdürlüğü vardı ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü vardı. Yeni yapıyla birlikte Eskişehir’in nüfus şartlarına uygun olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nün altında 4 tane başkan, 2’şer tane başkan yardımcısıyla 12 kişilik bir yönetim kadrosu verildi. Biz kadromuzu kurduk, açıkçası Eskişehir’e hizmet edebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza emin olabilirsiniz. Gerçekten tecrübeli ve manevra kabiliyeti yüksek bir kadro olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BU YIL İÇİNDE AÇILACAK”

 

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bilge, yapımı devam eden yeni hastaneler konusunda, “Şuanda Yunus Emre Devlet Hastanesi için konuşursak, yüzde 95’i geçti. Erken kabul muayenesi dediğimiz bir muayene var. Bakanlık heyeti gelip inceleyecek hastaneyi. Bunun 1-2 ay sürebileceği söyleniyor. Bu muayenenin sonucuna göre bir an önce açılmasını planlıyoruz. Şehir Hastanesi şuan itibari ile yüzde 83 civarında tamamlandı. O da yüzde 95’e geldiği zaman yine bakanlık tarafından erken kabul muayenesi istenecek. Onun sonucuna göre 2 hastaneyi de en erken bu yıl içinde açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

BİN 100 YATAK ÜZERİNE ÇIKACAK

 

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Ali Mumcu ise, yapımı devam eden Şehir Hastanesi’nin onkoloji ve psikiyatri alanında özel birimlerinin olacağını belirterek, “Şuan bin yataklı Devlet Hastanesi hizmet veriyor. Yunus Emre Hastanesi yine 600 yatakla hizmet veriyor. Asker Hastanemizin 120 yatak civarında yatağı var. Zübeyde Hanım Yerleşkesi’nde 120 yatak fizik tedavi artı 60 yatak Akıl Ruh Sağlığı Hizmetleri olmak üzere hizmet veriyor. Yeni binalarımız yapıldıktan sonra da Eskişehir’de genel anlamda konuşulan bir şey var, ‘hastaneler tek tarafta toplanacak’ öyle bir şey yok. Yeni inşaatımız nitelikli yataklardan oluşacak. 600 yataklı ve ek olarak yoğun bakımla beraber 800 yatağı bulacak bir hastane olacak. Şehir Hastanemiz yoğun bakım yatakları ile beraber bin 100’ün üzerine çıkacak. Devredilen Asker Hastanesi, İki Eylül Yerleşkesi ve Zübeyde Hanım hizmetlerine devam edecek. ‘Hastaneler taşınacak ve tek bir yerde toplanacak’ gibi söylentiler gerçek dışıdır. Var olan hastanelerimiz hizmetlerine devam edecek. Şehir Hastanesi daha nitelikli ve zenginleştirilmiş bir şekilde hizmet verecek. Onkoloji, kanser ve psikiyatri alanında özel birimler oluşturuldu. Daha kapsamlı hizmetler veren bir hastane olacak” dedi.