Özkar, ülke geleceğinin masada olduğunu ve bu şartlar altında koltuk derdine düşerek partiye ve ülke menfaatlerine zarar verenleri partililerin ve bu ülkenin affetmeyeceğini vurgulayarak , “2019’da farklı siyasi grupların, partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve bütün bunları bir araya getiren bir anlayış olmalı.  Türkiye’de şu an demokrasi ve insan haklarına dair hiçbir şey yok. Bunlar bütün toplumun talebi, bütün toplumun sorunu ortak. Bu artık iktidar yarışının ötesinde bir var olma mücadelesi. Milletvekilleri çıkıp nutuk atıyorlar 1919’un şartlarındayız diye. 1919 şartlarında dokuz gün tatil yapma şansınız var mı? Bir an bile boş durulacak zaman değil. Ya 1919 şartlarındayız demeyecekler ya da üzerlerine düşen görevi yapacaklar.” dedi. 

 

REFERANDUM TABLOSU ÖRNEK OLMALI

 

Ayrılıkların değil birlikteliğin ön plana çıkarılması gerektiğini dile getiren Özkar, “Lokomotifliğini Cumhuriyet Halk Partisi’nin lokomotifliğini yaptığı referandum tablosu bize örnek olmalı. Bu tabloda kim ne derse desin MHP’nin muhalifleri vardı, sosyalistler vardı, HDP’liler vardı çeşitli gruplar vardı ama kimse birbirinin ayağına basmadan ilerledi. Bir facia ortadaydı ve durumun ciddiyeti kavranarak iş birliği yapıldı. Şimdi daha vahim bir durumla karşı karşıyayız” dedi

Birlikte omuz omuza Türkiye’yi olması gerektiği noktaya getireceğiz

Dernek Başkanı Kerman, Özkar’ın ifadelerine katıldığını belirterek, “Bizler bugüne kadar geçtiğimiz dönemlerde elimizden geldiğince bu mücadeleye yardımcı olmaya, destek olmaya çalıştık” diye konuştu.