Okulu Müdürü Volkan Altın ve öğretmenler tarafından bir sınıfın duvarlarına, Kurşunlu Külliyesi, tarihi Odunpazarı evleri, İpek Yolu ve Baharat Yolu, Atatürk ilke ve inkılapları, resmedildi. "Tarih evi" olarak adlandırılan sınıfta oluşturulan yapay ağacın meyveleri de Türk kültürünü yansıtan eserlerden oluşturuldu. Eğlenceli hale getirilen tarih dersleri, öğrencilerin dersi sevmesinde de etkili oldu.

 

"TARİH MERAK EDİLEN DERS OLDU"

 

Okulu müdürü Volkan Altın, yaptığı açıklamada, farkındalık yaratmak için okuldaki öğretmenlerle birlikte ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, özellikli bir okul ortaya çıkartmayı amaçladıklarını kaydetti. Okuldaki bir sınıfı "Tarih evi" olarak düzenlediklerini ifade eden Altın, şöyle konuştu:

"Öğrencilere Eskişehir'in tarihi anlatmak, onların bu konuda bilgi sahibi olması için bilgileri duvarı yansıtmayı planladık. Tarihi Odunpazarı evlerini ve Kurşunlu Külliyesi'ni sınıfın duvarlarına resmettik. Sonuçta çocuklar, Eskişehir'deki önemli yerleri öğrendi. Bölge hakkında bilgi sahibi oldular. Tarih evinde farklı köşelerde farklı etkinlik alanlarımız buluyor. Sosyal bilgiler dersinde başarı oranımız arttı. Çocukların dersi dinlerden aktif olarak katılmaları sağlandı. Duvara önemli ticaret yollarını resmettik. Yolları led ışıklandırmayla gösterdik. Merak köşemizde Türk kültürüne ait ögeleri sergiliyoruz. Tarihi herkesin sıkıldığı bir ders olmaktan çıkartıp, merak edilen ilgi duyulan ve öğrenildiğinde ışık tutan bir ders olduğunu ortaya çıkarttık."