Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Faruk Özçelik sergi açılışında yaptığı konuşmasında, “Bu seneki konunun “Barışın Yarını’’ olduğunu söyleyerek,  Uluslararası Lions Kulüpler Birliğinin önemli programı olan ‘Barış Poster’  Yarışmasının temel amacının tüm dünyada 11-13 yaş arası çocuklarımızın barış konusundaki düşüncelerini sanat yoluyla ifade etmelerini teşvik etmek ve çocuklarımızın bakış acısıyla dünya barışına farkındalık yaratmak olduğunu dile getirdi.

Özçelik konuşmasında, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh görüşü ile örtüşen bu yarışmaya katılan posterlerin, yaratıcılık, sanatsal beceri ve temayı ifade edebilme kriterlerine  göre değerlendirildiğini, finalde bir kişiye, 5 bin dolarlık büyük ödül, 23 katılımcıya da  mansiyon  verileceğini belirtti.

Dereceye giren posterlerin ödülleri Şubat ayındaki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumunda,  BM Genel Sekreteri tarafından verilecek. Bu eserler dünya çapında birçok sergi ve katılımda kullanıldığı gibi, sergiler internet, medya gibi iletişim araçları sayesinde tüm dünya ile paylaşılıyor. Özçelik, Barış Posteri Yarışmasına;  Eskişehir de öncülük eden Eskişehir Dorlions Lions Kulübü Başkanı Dr. Aysel Kılıç, ‘’Eskişehir Yunus Emre Lions Kulübü Başkanı Dr. Yurdaer Kaynak ile yarışmaya destek veren Eskişehir Gelişim Okulları idarecileri ve öğretmenleri ile, Kanatlı AVM yönetici ve çalışanlarına’’ teşekkür etti. Tören sonun da yarışmacılara; aileleri ve ziyaretçilere, kulüp üyeleri tarafından hatıra eşyaları verildi. Dereceye giren eserlere de ödülleri takdim edildi.