10 Ocak mesajını Hamburg’taki gazetecilerle birlikte veren Çakırözer, “Dünyanın dört bir yanında basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğü tutsak. Binlerce gazeteci işsiz, işsiz gazetecilerin sayısı çalışan gazetecilerin sayısının çok üzerinde. Yurttaşların haber alma hakkı için mücadele veren basın emekçilerimiz cezaevlerinde. Türkiye bu konuda maalesef daha da kötü. Baskılara, yasaklamalara, tutuklamalara ve cezalara hayır diyor, ceza evlerindeki tutuklu gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz. Hepimizin ortak dileği demokrasilerin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün tüm dünyada hakim kılınması.” dedi.

HALKIN HABER ALMA HAKKI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Halkın haber alma hakkı için özveriyle çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Çakırözer, “Biz gazetecilerin tek amacı halkın bilgilenmesini sağlamak. Hamburg’dan başta Eskişehir’deki basın emekçilerimiz olmak üzere her türlü zorluğa karşı halkın haber alma hakkı için mücadele veren tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’E DAVET ETTİ

Çakırözer Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş ve birlik temsilcilerine samimi konukseverlikleri için teşekkür ederek, Hambur Türk Basın Birliği temsilcilerini Eskişehir’e de davet etti. Çakırözer, “ Eskişehir’den sizlere gazeteci meslektaşlarımızın, Çağdaş Gazeteciler Derneğimizin ve Gazeteciler Cemiyetimizin selamlarını getirdim. Bizler de sizleri Eskişehir’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Hepinizi Eskişehir’e bekliyoruz” diye konuştu.