Aile işini devam ettiren Doğan, “Türkiye’nin en başarılı ve yıllardır zirvede olan şirketleri hep aile şirketleri olmuştur. Çünkü sağlam temellerle gelirler ve işin mutfağında da bulunduklarından işi daha çabuk kavrayarak, özüne inerek görürler. Bu sayede de başarı potansiyellerinin arttığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sektördeki teknolojik değişimlerin müşteri taleplerini şekillendirdiğine değinen Yasin Doğan, el örgü sektörünün de kendine özgün farkları olduğunu anlattı. Doğan, "Alışveriş merkezlerinin veya büyük tekstil devlerinin henüz giremediği bir sektör. Çünkü ürünlerin stok girişleri çok farklıdır. Mesela kırmızı renk dediğimizde kırmızının 10 farklı tonunda renk elde edebiliyoruz. Her bir tonun stok girişini düşünürsek yüzlerce ayrı kayıt demek. Bununla baş edemiyorlar, sektör de bu sayede bir miktar korunmuş oluyor” diyerek sözlerine devam etti.

 

HOBİLERE DÖNÜŞ VAR

 

El emeği ürünlere yeniden rağbet olduğunu aktaran Doğan, “Müşteri portföyümüzün yüzde 99’unu hanımlar oluşturuyor. Yaş baremi biraz yüksek diyebilirim. Yani annelerimizin, ablalarımızın daha çok uğraştığını söyleyebilirim. Fakat son dönemde tüm alanlarda olduğu gibi el emeği ürünlere, hobilere bir dönüş var. Bu dönüşle birlikte bir miktarda olsa yaş gruplarında bir gençleşme oldu. Çok önceden yani Türkiye’nin sanayisi bu noktada değilken ‘örgü’ temel ihtiyaçtı. Bu kadar hazır giyim yoktu, üretimi pahalıydı ve zordu. Her kesimden insan alıp giyemiyordu” şeklinde konuştu.