Notash, sporculara çeşitli uyarılarda bulunan, beslenmenin önemine değindi. Sayyad Notash, fitness yapan sporcuların en büyük yanlışlarının protein alabilmek için sürekli tavuk yemeleri olduğunu söyledi. Notash, "En büyük yanlışlardan bir tanesi ülkemizde kırmızı et pahalı olduğu için herkes tavuğa yükleniyor. Sürekli tavuk yiyelim diyorlar. Bu çok yanlış bir beslenme. Şimdi tavukta olan protein zaten nohutta var, mercimekte var, kuru fasulyede var. Sadece tavuk yemek yerine onları da kullanılabilirler. Çünkü tavukların çoğu hormonlu olduğu için en büyük yanlış o bence" diye konuştu.

"Protein tozları kullanıp spor yaptığınız sürece zararlı değil faydalıdır"
Sporcuların takviye olarak kullandıkları protein tozlarının zararlı olmadığını ve yeni başlayanların vücut yapılarına göre program hazırladıklarını belirten Notash, "Ben şahsi düşüncemi söylüyorum. Tecrübe ettiğim şeyi. Protein tozlarında genel olarak zararlıdır diye bir düşünce var. Kullanıyorsunuz ve hiçbir şey yapmıyorsunuz, oturuyorsunuz sadece evde. Kullanıp spor yaptığınız sürece zararlı değil, hatta faydalı olabilir. Ben de senelerdir kullanıyorum, zararını görmedim. Sporumu da yaptım faydasını da gördüm. Sporculara göre değişiyor. Bazıları zayıftır, bazıları kilolu. Ona göre biz beslenme programı yazıyoruz. Bazılarının hastalıkları oluyor. Hastalıklarını sorarak program yazıyoruz. Bazı şeylere alerjileri oluyor, alerjilerini soruyoruz" dedi.
Son olarak fitness sporuna yeni başlayanların mevsim fark etmeden vücutlarının talep ettiği protein, karbonhidrat gibi besin kaynaklarını almaları gerektiğini vurgulayan Azerbaycanlı spor hocası Sayyad Notash şunları söyledi;
“Kışın tüketmek ve yazın yakmak farklı bir durum. Bu ileri seviye sporcuların, profesyonelce çalışan sporcuların yapmaları gereken bir beslenme şeklidir. Yeni başlayan sporcularımıza kış yaz fark etmez. Almaları gereken vücutlarının talep ettiği proteindir, karbonhidratlardır, vitamindir. Kış yaz fark etmeden almaları gerekiyor."