“Çocuklar bugünümüz, çocuklar yarınımız” düşüncesi ile çalışmalarına devam eden Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; Oyunpazarı, Oyuncak Kütüphanesi, Zeytindalı ve Nar Tanem Oyun Evi’nde çocukların, öğretmenler eşliğinde sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak programlar uyguluyor.

 

7 SINIFTA 117 ÇOCUĞA EĞİTİM-ÖĞRETİM

 

Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi 2014 yılı Aralık ayında faaliyete geçti. 2015 yılında binanın üst katının da faaliyete geçirilmesi ile Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi çocuklar için daha uygun hale geldi. 2017 yılında Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde 7 sınıfta 117 öğrenci öğrenciye tam gün eğitim-öğretim verildi. Odunpazarı Belediyesi personelinin çocuklarının öncelikle yararlandığı Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz

Bakımevi ve Kreşi’nde 14 öğretmen görev yaptı. Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde etkinlikler ise sınıflarda plan -program dâhilinde, çocukların yaş grupları da dikkate alınarak sürdürülüyor. 3-6 yaş grubu öğrencilerin araştırma, inceleme, problem çözme, yaratıcılık, iletişim ve büyük-küçük kas gelişimlerini destekleyici; doğaya ve insana saygılı, empatik düşünce sistematiğine sahip bireyler olarak yetişmeleri için çaba harcanıyor. Çocukların farklı alanlara ilgilerini arttırmak için konuk yazarlarla söyleşiler, doğa ve müze gezileri düzenleniyor. Tiyatro etkinliklerine katılımları sağlanan çocuklar, haftada bir gün de spor salonunda spor yapıyor.

 

ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ

 

Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için yaptığı çalışmalardan biri de Emek Oyuncak Kütüphanesi.  Kazım Kurt Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra yenilenen ve geliştirilen Emek Oyuncak Kütüphanesi’nde, çocuklar kütüphanede bulunan oyuncaklarla keyfince oynuyor. Oyuncak Kütüphanesi’nin çocuklar için gerçekleştirdiği çalışmalar bunlarla sınırlı değil. Oyuncak Kütüphanesi’nde zaman zaman davet edilen uzmanlarla müzik, kukla, akıl oyunları atölyeleri yapılıyor. Oyuncak Kütüphanesi’nde sadece çocuklar için etkinlikler düzenlenmiyor, çocuk kitapları yazarları ile yapılan söyleşilere anne ve çocukları birlikte katılabiliyor. Annelerin ilgi alanlarına yönelik fotoğrafçılık, dikiş-el işi atölyeleri düzenlenirken, anne-baba ve çocukların birlikte katıldığı tiyatro, sinema, müze, bilim-kültür, doğa gezileri de hem ailelerin hem çocukların ufkunun gelişmesine katkı sunuyor.