Sallarel son çıkan KHK ile getirilen taşeron düzenlemesini vurgulayarak; “Hiçbir soruna çözüm getirmeyen, hiçbir derde derman olmayan ve neredeyse işçilerin kıdemden kazandıkları hakları hiçe sayan bu düzenleme aklımızla dalga geçiyor. Sadece yapmış olmak için, gündemi değiştirmek için ortaya bunu atıp, adeta işçileri kandırıyorlar. Biz hepsinin farkındayız, işçiler de hepsinin farkında.” dedi.

 

İŞ GÜVENLİĞİ VE DENETİM YOK

 

İşçi sorunlarını ve sorunlara ilişkin çalışmaların yetersizliğini Kılıç; “Demokrasiye Türkiye’nin çok ihtiyacı var, can çekişiyoruz. Açılan büyük işletme sayısı neredeyse sıfır. Ekonomi çok kötü ve yeni istihdam alanını bırakın, çalışanlar da işsiz kaldı. İşçi ölümleri hat safhada, iş güvenliği ve denetim yok. Anayasal haklarımızı arayabileceğimiz bir merci yok, hukuk bitmiş durumda. Çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz.” sözleri ile dile getirdi.

Termik Santral ve Ilıca Göleti’ne de yer verilen konuşmanın ana vurgusu demokrasiye sahip çıkmak, birlik ve beraberlik oldu. Sallarel’i yeni görevinden dolayı kutlayan Kılıç, ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirtti. Ziyaret karşılıklı teşekkürlerle son buldu.